At Home Curacao Real Estate

Het grootste aanbod koop- en huurwoningen +5999 788 4663

Wat is Blockchain en hoe past het op onroerend goed?

Wat is Blockchain en hoe past het op onroerend goed?

Auteur: Ragnar Lifthrasir, Voorzitter, IBREA

Het internet maakte het mogelijk voor particulieren om informatie snel, goedkoop en papierloos zonder overzichtelijke tussenpersonen over te dragen. Op dezelfde manier biedt blockchain-technologie dezelfde voordelen voor het overdragen van VALUE. U gebruikt het internet om woorden en afbeeldingen over te dragen. U gebruikt blockchain platforms om geld en activa over te dragen.

Blockchains bestaan ​​in principe uit een gedistribueerde grootboek en een cryptocurrency. Wanneer mensen zeggen “The blockchain”, spreken 85% van de tijd over Bitcoin, 10% van de tijd over Ethereum en 5% over andere projecten.

De Blockchain zal op vier manieren onroerend goed transformeren:
1. Disintermediation
2. Fraudepreventie
3. Geld 2.0
4. Slimme contracten

Dis-intermediation

Het omgaan met onroerend goed is omslachtig, ondoorzichtig en duur vanwege tussenpersonen:
1. Makelaars
2. Overheidsdiensten databases
3. Titelbedrijven: Verzekerings- en vastgoeddatabases
4. Escrow bedrijven
5. Inspecteurs en beoordelaars
6. Notarisgenoten

Wilt u deze zes partijen betalen? Wilt u graag wachten en afhankelijk van hen? Bitcoin, Ethereum, en anderen kunnen veel van hen onderscheiden. Dat betekent dat de tussenpersoon wordt uitgesneden.

Momenteel bestaan ​​deze intermediairs omdat ze informatie bevatten die u niet kan bereiken of hebben vaardigheden / licenties die u niet hebt, nodig zijn om te kunnen opereren in het bestaande onroerend goed transactie ecosysteem. Openbare blokketens zijn een gedistribueerde database waar iedereen informatie kan opnemen, zonder dat het gecensureerd is en zonder toestemming nodig is. Ook kan iedereen toegang krijgen tot die informatie.

Laten we titel nemen. County recorder kantoren en titel verzekeringsmaatschappijen onderhouden diverse databases van eigendomsrechten records. Deze informatie bevat het adres, vorige en huidige eigenaren, en diverse bezwaren zoals hypotheken. Voorafgaand aan internet waren de overheids- en titelmaatschappijen nodig om de eigendomsgegevens te verifiëren en vast te leggen. Hoe kan Blockchain deze tussenpersonen vervangen?

Blockchain zorgt ervoor dat elke woning overal beschikken over een corresponderend digitaal adres dat bezittingen, financiën, juridische, bouwprestaties en fysieke attributen bevat die voortdurend overdragen en alle historische transacties handhaaft. Daarnaast zijn de gegevens direct online beschikbaar en kunnen ze in alle eigenschappen worden gecorreleerd. De snelheid om te transacteren wordt verkort van dagen / weken / maanden tot minuten of seconden .- Jason Ray, 2 november 2015. https://www.linkedin.com/pulse/blockchain-cre-its-all-speed-transact -Jason-ray

Maar het wordt beter! Momenteel is de titel van een woning een stuk papier. Om een ​​eigendom over te dragen, vul je de spaties op een akte in, teken het met een pen, rijd naar een notaris die hun rubberen zegel daarop plaatst en stuur dit papier naar het kantoor van de provincierecorder om in hun database te worden geplaatst. Tijd en geld verspild. In plaats van een papieren titel kan Bitcoin of Ethereum een ​​digitale titel maken. Dit is een cryptografisch veilig token dat zo snel en goedkoop als e-mail kan worden overgedragen.

Voor e-mail, om een ​​brief te sturen heb je enveloppen, postzegels, vrachtwagens, sorteringsfaciliteiten en postarbeiders om de mail te organiseren en te verspreiden nodig. De digitalisering van berichten verstoorde de mailmidlemen. Zodra mensen hun eigendom gemakkelijk kunnen verifiëren en een titel digitaal verplaatsen, zullen de makelaars, escrow-bedrijven, de titelverzekeringsmaatschappijen, de county recorders en notaris-publicaties de afname van het postkantoor volgen.

FRAUDEPREVENTIE

Bedrijfsfraude is ongebreideld. Het wordt gepleegd door kleine dieven op $ 500 sub-leases tot de grootste banken van de wereld en hypotheekverstrekkers doen honderden miljoenen dollars in transacties. Lees het rapport over het fraudebestand van Californië voor een paar voorbeelden: http://www.californiarealestatefraudreport.com/

Fraude wordt bereikt door papierdocumenten te smeden, zoals rijbewijzen, bankverklaringen en daden. Photoshop is niet alleen voor het maken van beroemdheden blijkbaar dunner. Hoe kan Bitcoin voorkomen dat onroerende goederen bedrog zijn?

Door het aanbieden van een 100 procent onvergelijkbare bron, waarbij de afzender en de ontvanger van de gelden werden aangemeld, en waar “digitale eigendomscertificaten” voor eigenschappen zijn opgeslagen, zou het blockchain effectief verhandelde eigendomsdocumenten en valse aanbiedingen een ding van het verleden maken. De unieke “digitale eigendomscertificaten” zouden bijna onmogelijk zijn om te repliceren en zouden direct gekoppeld zijn aan één eigendom in het systeem, waardoor verkoop- of reclame-eigendommen u niet bijna onmogelijk bezitten. – Don Oparah, 6 februari 2016 http://techcrunch.com/2016/02/06/3-ways-that-blockchain-will-change-the-real-estate-market/

 

GELD 2.0

Bitcoin is een digitale valuta. Ethereum heeft zijn “Ether” token. In tegenstelling tot de Dollar of Euro, zijn blockchain valuta’s geen papier die later door software wordt vertegenwoordigd, maar zijn 100% software vanaf de geboorte. De kracht van software is de programmeerbaarheid ervan. U kunt het code om muziek te spelen. Zonder software zou je mensen met gitaren nodig hebben. De kracht van cryptocurrency is dat u het kunt programmeren om te escrow en zich te verdelen. Met fiat (niet-crypto) geld heb je mensen en banken nodig.

Wanneer iemand een appartement huurt, neemt de verhuurder een borg indien de huurder het onroerend goed beschadigt. Volgens de wet moet hij de gelden op een aparte escrow account houden en niet uitgeven. Zodra het huurcontract is beëindigd, moet de huurder vertrouwen op het goede vertrouwen van de verhuurder om de borg te retourneren. Maar als je ooit een kleine rechtszaak hebt bijgewoond, weet je hoe vaak dit systeem van menselijk / vertrouwen mislukt.

Bitcoin heeft een functie genaamd multi-handtekening. In bitcoin gebruikt u uw privé sleutel om het verzenden van de digitale valuta aan een andere persoon goed te keuren. Met “multisig” kunt u een transactie creëren met drie prive-sleutels, waar minstens twee voor uitgaven nodig zijn.

Bitcoin kan gebruikt worden om een ​​programmeerbare escrow te maken. In plaats van de verhuurder dollars naar een bankrekening te sturen, creëert de huurder en verhuurder een multi-handtekeningstransactie. De huurder en verhuurder heeft elk een privé sleutel, en een derde wordt gegeven aan een neutrale derde partij (Arbiter). Voor de borg moet worden uitgegeven, zullen twee van de drie mensen hun privé sleutel gebruiken. De fondsen zijn in de crypto-escrow afgesloten voor de duur van de huurovereenkomst.

De huurder wil bijna altijd zijn borg terug, en hij zal de transactie goedkeuren met zijn privé sleutel. Wanneer de huurovereenkomst eindigt, als de huurder het onroerend goed niet beschadigt, gebruikt de verhuurder zijn prive-sleutel om die bitcoin te storten.

Als de huurder het eigendom beschadigt, zal de verhuurder bewijs aan de scheidsrechter sturen. De huurder kan reageren. Nadat de arbiter de beide partijen heeft gehoord, gebruikt zij haar privé sleutel om de storting naar het winnende partij te sturen. De bitcoin kan direct 24 uur per dag, 7 dagen per week worden verzonden. Geen wacht op een papieren cheque of het verwerken van routing- en rekeningnummers en bankuren voor een overschrijving.

Door gebruik te maken van bitcoin, kunnen onroerendgoed escrows veilig, snel en goedkoper gedaan worden. Bitcoin is Money 2.0 ook omdat het censuurbestendig is. China probeert nauwe controle te houden over zijn valuta, de Renminbi. Burgers zijn beperkt tot het verzenden van het equivalent van $ 50.000 uit het land per persoon per jaar. Dit jaar vertegenwoordigen Chinese families voor het eerst de grootste groep buitenlandse huiskopers in de Verenigde Staten.

Bitcoin wordt niet in bankrekeningen gehouden maar in een digitale portemonnee die op uw computer of smartphone is opgeslagen. Mijn bedrijf meson.RE gebruikt bitcoin om vasteland Chinese overboekingsfondsen naar Noord-Amerika te helpen voor aankoop van onroerend goed.

 

SMART CONTRACTEN

Blockchain-protocollen zoals Bitcoin en Ethereum hebben de mogelijkheid om ‘Slimme contracten’ uit te voeren. Dit concept is begonnen met Nick Szabo. Hij gaf het voorbeeld van een automaat die een item vrijlaat nadat een selectie is gemaakt en de juiste waarde wordt afgedragen. Het doel van een slim contract is om de noodzaak voor mensen te verminderen om een ​​overeenkomst te verwerken en te verifiëren. Een software protocol automatiseert en voert zelf een actie uit wanneer aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. Hoe kan een slim contract in een vastgoedcontract worden gebruikt?

Het onderzoek naar een eenvoudige transactie kan aantonen hoe slimme contracten de manier waarop het bedrijf wordt uitgevoerd drastisch kan veranderen. Partij A en Partij B zouden op dit moment een contract aangaan dat Part A nodig heeft om $ 200,000.00 te betalen aan Partij B in ruil voor Partij B, die toestemming geeft om de titel van de Partij B’s condominium-eenheid aan Part A op te geven bij ontvangst van de betaling. Als Partij A het geld betaalt, maar Party B weigert later over te dragen, is Part A verplicht om een ​​advocaat te huren om specifieke prestaties van dat contract te zoeken of schadevergoeding te verkrijgen. De bepaling van het resultaat zal door een derde worden gemaakt: een rechter, een jury of een arbiter.

Door gebruik te maken van een slim contract, vermijdt u echter het potentieel van een partij om te presteren terwijl de andere weigert of niet uitvoert. Met behulp van een slim contract kunnen Partij A en Partij B overeenkomen met dezelfde transactie, maar structureren het anders. In dit scenario gaat Part A ermee akkoord $ 200.000,00 waard te betalen van virtuele valuta naar Partij B, en Partij B zal ermee akkoord zijn de titel over te brengen aan het condominium in een gespecialiseerd type muntstuk op het blockchain. Wanneer Partij A de virtuele munteenheid vervoert naar Partij B, dient deze actie als het triggerende gebeurtenis voor Partij B, die vervolgens automatisch de gespecialiseerde munten stuurt die de titel aan het condominium in kwestie aan Part A voorstelt. De overdracht is dan voltooid en Party A’s eigendom van het condominium is verifieerbaar via een openbaar beschikbare record op het blockchain.

Deze transactie structureren als een slim contract zorgt ervoor dat de overdracht plaatsvindt zodra de fondsen zijn ontvangen en resulteert in een openbaar beschikbare, controleerbare record van de overdracht. Omdat het contract automatisch vervalt op basis van de vooraf vastgestelde regels die door de partijen bij het contract zijn overeengekomen, bestaat er weinig risico op fraude en er is vrijwel geen behoefte aan externe maatregelen om de uitvoering van de overeenkomst af te dwingen. Zo zou er geen specifieke prestatieactie nodig zijn om de overdracht te dwingen nadat de betaling is gemaakt omdat de munteenheid, die de titel voor het condominium vertegenwoordigt, automatisch overgedragen wordt en de overdracht automatisch wordt gepubliceerd aan derden op de blockchain. – Drew Hinkes, 29 juli 2014 http://www.insidecounsel.com/2014/07/29/blockchains-smart-contracts-and-the-death-of-speci?ref=hp&slreturn=1459376129

OVERZICHT

Bitcoin technologie is hier. Wall Street gebruikt het om voorraad uit te geven http://www.wired.com/2015/12/sec-approves-plan-to-issue-company-stock-via-the-bitcoin-blockchain/ en overdracht van privé-effecten http: //ir.nasdaq.com/releasedetail.cfm?ReleaseID=948326.

Het is tijd voor de slaperige vastgoedindustrie om wakker te worden aan de kostenbesparingen, efficiëntie, fraudeverminderingen en gemakken van blockchain-platforms. De International Blockchain Real Estate Association (IBREA) heeft meer dan 400 leden gewijd aan dit doel en is trots om de eerste ooit conferentie voor de toepassing van blockchain technologie op 17 mei 2016 in Newport Beach te presenteren.

Op Realcomm 2016 zullen conferentiegangers meer leren over Blockhain, waar Ragnar Lifthrasir, president van IBREA en andere opmerkelijke Blockchain-experts een levendig panel zullen aansluiten om de toekomst van deze nieuwe transactietechnologie te bespreken. De conferentie vindt plaats op 22-23 juni in Silicon Valley.

Meest recent:
 • Villa met zeezicht en appartement op Blue Bay Resort te koop
  te Koop: ANG 1.698.000

  Objectnr: 93763

 • Nette gemeubileerde studio Damasco Resort te huur
  te Huur: ANG 1.400

  Objectnr: 93737 - Per Maand

 • Nieuwbouw Woningen op Resort vlakbij Mambo Boulevard te Koop
  te Koop: ANG 303.700

  Objectnr: 93658

 • Ruim Appartement in Marbella Resort te Huur
  te Huur: ANG 1.850

  Objectnr: 93622 - Per Maand

Contact


At Home Curaçao Intermediair b.v.
Caracasbaaiweg 202 (1st Floor)

Willemstad

Curaçao

Kantoor Curaçao: +599 9 788 4663

Kantoor NL: ‭‭+31 ‭76 230 13 04

Buiten kantooruren Cell/WA +599 9 512 42 74

sales@athomecuracao.com

Chantal Boshuizen +5999 698 27 30

Jasmine Boularas +5999 515 7668

Jacqueline Dekker +5999 698 8678

Judith van Donselaar +599 9 518 5690

Merel Franssen +5999 512 42 76

Diana van den Heuvel +599 9 517 2664

Timothy Huyzen +599 9 52 50 788

Ahmed Kassem +599 9 529 3515‬

Mark Sven de Vries +5999 512 42 74

Fred Wight +5999 682 54 30


At Home Curacao
de grootste huizensite van Curacao voor makelaar en particulier !

Zend naar vriend

Email Agent

Ja, Stuur mij de brochure

Ja, Stuur mij de brochure

Met uw email adres wordt u op de hoogte gehouden bij wijzigingen of nieuws aangaande de Curacaose onroerend goed markt.

Contact Us