Visuele kunstenaressen geeerd - At Home Curaçao Makelaars

Visuele kunstenaressen geeerd

CURAÇAO – In het kader van de international vrouwendag wordt morgen de creativiteit van vrouwen op Curaçao gevierd. The American Women’s Club of Curaçao organiseert in de ochtend een speciaal evenement in Gallery Alma Blou in Landhuis Habaai. De focus ligt dit jaar op visual arts.

De eer gaat morgen naar kunstdocenten, grafische ontwerpers en beeldende kunstenaars, maar ook naar zij die de kunstwereld ondersteunen zoals galerie-eigenaars, kunstcentra en musea.

Erkenning
The Board of the American Women’s Club of Curaçao wil met dit evenement aandacht en erkenning schenken aan de diverse groep van vrouwen die volgens de club soms nog wel eens over het hoofd worden gezien in de dynamische projecten die zij verzorgen voor Curaçao. “Het is hun rol om het visuele culturele erfgoed van het eiland te behouden en verbeteren. Ze hebben ook een belangrijke rol in het verspreiden van het beeld van Curaçao en wat het eiland kan zijn voor de wereld”, aldus het bestuur van de club.

Expositie
De expositie wordt morgen geopend door de waarnemend gouverneur Adèle van der Pluym-Vrede. De deuren gaan om 09.30 uur open en 10.15 uur start de presentatie. ‘s Avonds om 19.30 uur vindt ook de officiele opening plaats van de expositie ‘FromWomantoWoman’ met schilderijen van Lies Bruens.

painting

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste listings per email