At Home Curacao Real Estate

Het grootste aanbod koop- en huurwoningen +5999 788 4663

Veilig wonen op Curacao

Veilig wonen op Curaçao


Veel mensen die twijfelen of ze wel of niet naasr Curacao willen verhuizen hebben hun bedenkingen bij de veiligheid op Curacao. Hier onder worden enkele manieren om veilig te wonen op Curacao besproken.

Veilige wijken

De meestgestelde vraag die mensen hebben als ze op zoek zijn naar een woning op Curacao is “in welke wijken is het veilig wonen op Curaçao?“. Helaas is daar geen antwoord op te geven. Door de hoge mate van criminaliteit is het sowieso nergens op Curacao 100% veilig wonen, zoals je eigenlijk ook in Nederland nergens 100% veilig woont. In eigenlijk alle wijken komt het voor dat er inbraken en dergelijke zijn.

Veilige resorts

 

In de beveiligde resorts woon je wel veiliger dan in een gemiddelde woonwijk. Dit komt doordat deze resorts meestal omheind zijn met een muur of een hek. Vaak zijn de poorten van deze resorts ook nog beveiligd door (24uurs) bewaking. Helaas is het wel zo dat criminelen het toch de moeite waard vinden om te proberen in te breken op de resorts. Zo kwamen de inbrekers  bij de beveiligde wijk Jan Sofat een tijd lang via het water aan land. Hoewel het dus veiliger is om op een resort te wonen is het nog steeds geen garantie dat je helemaal veilig zit.

Geen onveilig gevoel

Eigenlijk is er geen enkele wijk op Curacao waar je je 100% veilig kunt voelen. Maar het is ook weer niet zo dat je kunt zeggen dat Curacao erg onveilig is.  Het is misschien onveiliger dan in bijvoorbeeld Nederland maar er zijn toch veel landen waar het stukken minder veilig is. Vele Nederlanders die op Curacao zijn gaan wonen vertellen dat zij zich eigenlijk nooit onveilig gevoeld hebben. Het ligt er ook erg aan hoe je je gedraaagt op het eiland. Zodra je rekening houdt met het feit dat het een arm land is en je niet zomaar overal in je eentje over straat kunt is de kans dat je iets overkomt niet heel groot.

Veilig wonen op Curaçao

Als er een plek is waar je je natuurijk veilig wil voelen is het wel je eigen huis. Behalve de buurt waaar je in woont zijn er nog meer dingen die ervoor kunnen zorgen dat je huis een stuk veiliger is. Om te zorgen dat ongewenste gasten niet zomaar bij je binnen kunnen komen kan je meerdere dingen doen: zo kan je je huis bijvoorbeeld beveiligen met goed hang-en sluitwerk, een hek/muur of (waak) honden. 

Alarmsysteem

Een andere optie is het nemen van een alarmsysteem. Deze worden op maat gemaakt waarbij wordt gekeken naar het  type woning, hoe u leeft in de woning en wat de mogelijke risico’s zijn. Bij een eventueel alarm kan u kiezen voor een doormelding naar uw eigen mobiele telefoon of naar een particuliere alarmcentrale met alarm-opvolging.

Alarmsysteem voor een huurwoning

Veel mensen denken dat het alleen mogelijk is een alarmsysteem aan te leggen bij een koopwoning, dit is echter niet het geval. Ook bij huurwoningen kan je ervoor kiezen om een alarmsysteem aan te leggen. Er zijn tegenwoordig kwalitatief goede draadloze alarmsystemen. Deze kan je gemakkelijk instaleren en weer meenemen indien je verhuist. Dit is een goede optie voor mensen die slechts enkele maanden op Curacao verblijven maar zich toch veiliger voelen met een alarmsysteem

Check de woning vooraf

Op curacao heb je professionele bedrijven die uw huis door een veiligheids-screening kunnen halen. Op deze manier krijgt u een goed beeld van de ‘zwakke plekken’van uw woning en kunt u deze gemakkelijk verbeteren. Het is verstandig om zon screening uit te laten voeren voordat je een huis koopt/huurt.

Tips voor veilig wonen op Curaçao

Enkele tips om je huis op Curacao veiliger te maken:

 • Zodra je de sleutels krijgt van een woning is het verstandig om direct alle cilinders van de sloten te vervangen, je weet immers niet hoeveel sleutels er al in omloop zijn. 
 • Het is verstandig om te zorgen voor voldoende verlichting rondom de woning. Dit schrikt ongewenste bezoekers af. Verlichting met sensoren zorgt ervoor dat de lampen alleen gaan branden als er echt iemand beweegt, dit kan irritatie van constant brandend licht verlagen.
 • Als je thuis bent, zorg dan dat men niet zomaar je huis of je porch binnen kan komen.

Meest recent:
 • Villa met zeezicht en appartement op Blue Bay Resort te koop
  te Koop: ANG 1.698.000

  Objectnr: 93763

 • Nette gemeubileerde studio Damasco Resort te huur
  te Huur: ANG 1.400

  Objectnr: 93737 - Per Maand

 • Nieuwbouw Woningen op Resort vlakbij Mambo Boulevard te Koop
  te Koop: ANG 303.700

  Objectnr: 93658

 • Ruim Appartement in Marbella Resort te Huur
  te Huur: ANG 1.850

  Objectnr: 93622 - Per Maand

Contact


At Home Curaçao Intermediair b.v.
Caracasbaaiweg 202 (1st Floor)

Willemstad

Curaçao

Kantoor Curaçao: +599 9 788 4663

Kantoor NL: ‭‭+31 ‭76 230 13 04

Buiten kantooruren Cell/WA +599 9 512 42 74

sales@athomecuracao.com

Chantal Boshuizen +5999 698 27 30

Jasmine Boularas +5999 515 7668

Jacqueline Dekker +5999 698 8678

Judith van Donselaar +599 9 518 5690

Merel Franssen +5999 512 42 76

Diana van den Heuvel +599 9 517 2664

Timothy Huyzen +599 9 52 50 788

Ahmed Kassem +599 9 529 3515‬

Mark Sven de Vries +5999 512 42 74

Fred Wight +5999 682 54 30


At Home Curacao
de grootste huizensite van Curacao voor makelaar en particulier !

Zend naar vriend

Email Agent

Ja, Stuur mij de brochure

Ja, Stuur mij de brochure

Met uw email adres wordt u op de hoogte gehouden bij wijzigingen of nieuws aangaande de Curacaose onroerend goed markt.

Contact Us