At Home Curacao Real Estate

Het grootste aanbod koop- en huurwoningen +5999 788 4663

Tips om je stage naar Curacao te bekostigen

Tips om je stage naar Curacao te bekostigen

op

Oktober vorig jaar schreven wij een blog met 9 tips voor de financiering van je stage op Curaçao. Tijd voor een nieuwe! Dezelfde tips, maar met twee nieuwe ideeën.Jij wilt graag stage lopen op Curaçao, maar je weet niet hoe je het geld bij elkaar kunt krijgen? Wij hebben dit voor je uitgezocht. Daarom nu 11 tips voor jou van ons, zodat je uiteindelijk met een gerust hart en voldoende guldens kunt vertrekken naar Curaçao.1; OV-vergoeding; wanneer jij tijdelijk voor je studie naar het buitenland gaat kun je je studentenreisproduct tijdelijk stopzetten. Wat levert dit jou op? €99,66 per maand! (bedragen 28 juli 2016 voor het laatst bijgewerkt voor meer info; kijk op de duo website)2; Telefoon kosten; zet jouw mobiele telefoon abonnement tijdelijk stop wanneer dit mogelijk is bij je provider. Het zou zonde zijn als deze kosten gemaakt worden. Je gebruikt je Nederlandse nummer toch niet en natuurlijk kun je overal op het eiland verbinden met Wi-Fi. Wil jij een tijdelijk Curaçaos nummer dan kun je dit bij ons regelen.

3; Kosten voor je kamer/appartement; woon jij al op jezelf? Zorg dan dat er een tijdelijke bewoner in jouw kamer/appartement komt. Op deze manier zijn je huurkosten in Nederland gedekt. (bijvoorbeeld via kamerverhuur groepen op Facebook)

4; Studiefinanciering uitwonend; wanneer je vóór 1 september 2015 bent begonnen met een hbo bachelor studie dan geldt de nieuwe regelgeving omtrent het nieuwe leenstelsel nog niet. Jij behoudt dus je basisbeurs voor de bachelor. Wanneer jij nog thuis woont vergeet dan dus niet om je studiefinanciering om te zetten van thuiswonend naar uitwonend. Je basisbeurs zal dan van €81,81 gaan naar €266,99!
(bedragen 28 juli 2016 voor het laatst bijgewerkt voor meer info; kijk op de duo website)

5; Beurzen; soms kom je in aanmerking voor bepaalde beurzen. Kijk daarom altijd op www.wilweg.nl – klik op ‘financiering’ – klik vervolgens op ‘beursopener’. Filter hier je zoekresultaten naar ‘student’; ‘stage’; ‘curaçao’ en bekijk de mogelijke beurzen die op je scherm verschijnen. Niet geschoten is altijd mis!

6; Bijbaan op Curaçao; naast je stage nog energie over om een aantal uren per week te werken? Vooral in de horeca op Curaçao liggen kansen. Het beste is om op locatie langs te gaan, op deze manier hebben ze meteen een duidelijk beeld van je.

7; Dure zaken delen met medestudenten; zoals bijvoorbeeld je auto welke gemiddeld €400,- per maand kost, maar een auto op Curaçao is echt een must. Door de auto met meerdere personen te huren bespaar je aanzienlijk op huur, parkeerkosten en benzine. (alhoewel benzine op Curaçao niet duur is)

8; Sparen; misschien wel het meest belangrijke advies. Maak een financieel plan voor jezelf om maandelijks geld opzij te zetten voor Curaçao. Bereken met hoeveel geld je wilt vertrekken en hoeveel je maandelijks binnen krijgt. Met een einddoel wordt sparen overzichtelijker en makkelijker, omdat je dan precies weet waar je naartoe werkt. Om ongeveer te berekenen hoeveel geld je nodig hebt hebben wij hier een handig kosten overzicht voor je op een rij gezet.

9; Leef slim; eet met elkaar en deel de kosten voor de boodschappen, maak gebruiken van de dagelijkse happy-hours en eat local. Dit is niet alleen erg lekker, maar ook erg leuk. Op deze manier leer je de echte cultuur van het eiland kennen.

10; Spullen inzamelen; een manier die niet ontzettend snel gaat, maar alle kleine beetjes helpen. Voorbeelden voor het inzamelen van spullen die geld opleveren zijn statiegeldflessen, oud ijzer, lege print cartridges of oude mobiele telefoontjes.

11; Spullen verkopen; in eerste instantie natuurlijk je eigen spullen, zoals bijvoorbeeld kleding die je niet meer draagt. Mocht dit niet voldoende zijn dan kan je altijd in je kennissenkring rondvragen of zij spullen hebben die je voor ze mag verkopen via bijvoorbeeld marktplaats. Zo help jij ze van de overvolle zolder af en hou je er zelf een leuk zakcentje voor Curaçao aan over.

Hopelijk openen deze tips deuren voor jou. Het inzamelen van geld is vooral een kwestie van doorzettingsvermogen en creativiteit. Je doet het uiteindelijk voor een onbetaalbare ervaring, namelijk een stage op Curaçao. Niet alleen voor het verbreden van je kennis, maar ook voor jouw persoonlijke groei. Het aangaan van een spannend avontuur en uiteindelijk met een rugzak vol prachtige ervaringen en belevenissen terugkomen. Wie wil dat nou niet. We hopen je gauw te mogen begroeten op Curaçao!

 

sparen voor curacao

Mira abo pronto!

 

Bron: Bo Curacao

Meest recent:

Contact:


At Home Curaçao | Real Estate
Caracasbaaiweg 202

Willemstad

Curaçao

Kantoor Curaçao: Tel./WA +5999 724 4660

Kantoor NL: +31 76 230 13 04

Buiten kantooruren Mob./WA +599 9 512 4274

sales@athomecuracao.com

Onze agenten

Jasmine Boularas +5999 515 7668

Jacqueline Dekker +5999 698 8678

Zyta de Koeijer +599 9 788 4663

Rik Noordhof +599 9 521 9845‬

Merel Franssen +5999 512 42 76

Mark Sven de Vries +5999 512 42 74

Fred Wight +5999 682 54 30

Lars van Driel ‭+31 (6)2550 4206‬
Begin met chatten!
1
Hulp nodig?
Hi, kan ik u helpen?