At Home Curacao Real Estate

Het grootste aanbod koop- en huurwoningen +5999 788 4663

Prachtige Atelierwoning Brakkeput Abou te Koop

Beschrijving

Prachtige Atelierwoning Brakkeput Abou te Koop

 

Prachtige Atelierwoning Brakkeput Abou te Koop. Brakkeput betekent een ‘bron met brak water’. Brakkeput Curacao was vroeger, mede door deze waterbron, een grote plantage. Deze is later uitgegroeid tot drie plantages: Brakkeput Ariba (boven), Brakkeput Mei Mei (midden) en Brakkeput Abou (beneden).

De wijk

Op de voormalige gronden van de plantage Brakkeput Abou is de afgelopen jaren een leuke woonwijk ontstaan met vooral vrijstaande villa’s. Een aantal daarvan hebben een erg moderne architectuur, wat voor Curaçao vrij bijzonder is. Of u nu van strand, cultuur of van een bruisend uitgaansleven houdt… alles is dichtbij gelegen terwijl Brakkeput Abou zelf voldoende garanties geeft voor een rustige en veilige woonomgeving.

De woning

Dit unieke huis is geïnspireerd op booten/junglehuizen in Midden-America, Azië & Afrika, en is ontworpen om optimaal gebruik te kunnen maken van de natuurlijke elementen die het eiland te bieden heeft! Dit frisse, tropische en bijzonder huis ligt hoog in de woonwijk Adelisia Resort, vlakbij het Spaanse Water, Zanzibar en Jan Thiel, waardoor het een prachtig uitzicht heeft en zeer gunstig is gelegen op de wind. Zelfs in de warmere maanden is een airco overbodig. Dankzij het grote overdekte leefporch die rondom het huis loopt en het gebruik van shutters is de woning altijd lekker fris en in de schaduw.

Unieke ontwerp woning

Vanaf de straatzijde kan de woning op de 2de verdieping bereikt worden middels een 5 meter lange brug. Dit geeft de woning een uniek gevoel. Eenmaal de brug afgelopen sta je op de hardhouten porch welke zich compleet rondom het huis bevindt. De totale oppervlakte van deze verdieping behelst 167m2 met in het midden de woning van 70m2. Het huis is compleet van hout met onder meer ronde raampjes en een prachtig grafisch ontworpen metalen hekwerk met 2 openslaande deuren als entree.

Bij binnenkomst is meteen duidelijk dat er een enorme interactie is met de buitenruimte. Van voor naar achter kan dwars door de keuken het uitzicht van de veranda aan de achterzijde worden bewonderd. Eenmaal binnengekomen in de centrale ruimte, waar de keuken zich bevindt, valt direct de 6 meter hoge nok van het zadeldak van het huis op. De ruimte is zowel aan de voor- als achterzijde afsluitbaar middels hetzelfde hekwerk. Ranke glazen metalen industriële schuiframen zorgen dat de wind indien gewenst getemperd kan worden in de keuken.

Grote werkruimte met eigen opgang

Op de begane grond is een waanzinnig atelier/werkruimte van 70m2 gebouwd met 3 meter hoge muren op een zeer solide betonnen fundering met een vloeroppervlak van 150m2. De buitenruimte rondom het atelier behelst daarmee 80m2 en heeft dezelfde grootte als de veranda op de 2de verdieping. Het atelier is daardoor de gehele dag en nacht heerlijk fris. Dankzij de 4 metalen openslaande deuren aan voor- en achterzijde wordt de tuin betrokken bij het werkgenot en is er altijd een fris briesje dat door het atelier heen waait.

Groene tuin

De tuin rondom de woning is voorzien van meer dan 25 volwassen palmen en bomen die zorgen voor veel schaduw. In de achtertuin is er de mogelijkheid een natural pool of zwembad aan te leggen, die daarvoor voldoende ruimte biedt.

Grijswater en Regenwater opvang met geïntegreerd dripsysteem

Bovendien is de gehele tuin voorzien van een Australisch grijswater dripsysteem dat is aangesloten op de douche, wastafels en wasmachine en zo gebruik maakt van alle grijswater in huis. Dit water wordt uiteindelijk geleid naar alle bomen en planten in de tuin.

Het huis telt 3 verdiepingen, als volgt de indeling:

-Begane grond/straat niveau: ingang via loopbrug naar de porch die rondom het huis loopt en het midden punt van het huis, de keuken. Op deze vedieping bevinden zich 1 master-slaapkamer, 1 badkamer met dubbele was bak en douche en wc, 1 tweede slaap/tv kamer en een bijkeuken/voorraadkamer.

-De gehele achterzijde van deze verdieping is een enorme overdekte porch die als woonkamer/eetkamer/en lounge te gebruiken is.

-1eetage: 2 ruime kamers (slaapkamers/kantoor/opslag) met veel licht doordat er zowel aan voor-als achterzijde dakkapellen zijn met deels glas en shutter-ramen.

-Beneden etage: Zeer grote ruimtes en 1 toilet ruimte met ramen en dubbele stalen deuren. Deze ruimtes dienen nu als Atelier/opslag ruimtes maar zijn evt. aan te passen tot een appartement of extra slaapkamers en badkamer.

-Het atelier/beneden ruimtes zijn bereikbaar met een eigen poort en trap.

-Er is ook een schuifhek met parkeerplaatsen voor 2 autos aan de linker kant van het huis.

-Het complete huis inclusief atelier is aangesloten op 12 zonnepanelen en back-up batterijen.

-Er is een ruime tuin met veel (palm) bomen en groen en genoeg plek voor het aanleggen van een zwembad.

 

Vraagprijs ANG 750.000.-

 

Bekijk onze Brochure door te klikken op de onderstaande link:

 

 

Kenmerken

Vaatwasser, Terras, Woonkamer, Slaapkamer, badkamer, Gastentoilet, Privacy

Object kaart

lat: 12.08936200340137, long:-68.862959

At Home Curaçao Intermediair b.v. de Makelaar met het grootste woningaanbod op Curacao  Caracasbaaiweg 202 (Budget Marine Building) Willemstad, Curacao sales@athomecuracao.com www.athomecuraca.com Kantoor Cu; + 5999 788 4663 Kantoor NL;  +31 (0)76 2301304 WA: +5999 512 42 74

De objecten worden aangeboden in ANG (Antilliaanse Nederlandse guldens en de omrekenkoers naar U$ is x 0,55907 en € is x 0,51060), u kunt dan ook geen rechten ontlenen aan deze omgerekende prijzen.

Wij wensen u veel succes bij het vinden van een object van uw keuze

Meest recent:

Contact:


At Home Curaçao | Real Estate
Caracasbaaiweg 202

Willemstad

Curaçao

Kantoor Curaçao: Tel./WA +5999 724 4660

Kantoor NL: +31 76 230 13 04

Buiten kantooruren Mob./WA +599 9 512 4274

sales@athomecuracao.com

Onze agenten

Jasmine Boularas +5999 515 7668

Jacqueline Dekker +5999 698 8678

Zyta de Koeijer +599 9 788 4663

Rik Noordhof +599 9 521 9845‬

Merel Franssen +5999 512 42 76

Mark Sven de Vries +5999 512 42 74

Fred Wight +5999 682 54 30

Lars van Driel ‭+31 (6)2550 4206‬

Download de brochure voor Prachtige Atelierwoning Brakkeput Abou te Koop

Contact Us

Met uw email adres wordt u tevens op de hoogte gehouden bij wijzigingen of nieuws aangaande de Curacaose onroerend goed markt.

Begin met chatten!
1
Hulp nodig?
Hi, kan ik u helpen?