At Home Curacao Real Estate

Het grootste aanbod koop- en huurwoningen +5999 788 4663

Jezelf voorbereiden op een vliegreis naar Curaçao

Jezelf voorbereiden op een vliegreis naar Curaçao

Wanneer je een reis naar Curaçao in het verschiet hebt dan is het aannemelijk dat je deze per vliegtuig gaat maken. Dit is een relatief lange vlucht, je zit gemiddeld zo’n 9,5 uur in het vliegtuig die bijna 8000km gaat afleggen. Daarom is een goede voorbereiding op deze reis aan te raden zodat je zonder zorgen aan je reis begint. In dit artikel behandelen we een aantal vaste elementen waarmee je te maken hebt als je gaat vliegen.

Koffers inpakken

Als eerste is het goed om rekening te houden met wat praktische zaken als je naar een ander land gaat. Het klimaat in Curaçao is bijvoorbeeld zeer verschillend met Nederland. Het is het hele jaar door lekker warm met een gemiddelde temperatuur van 27 graden. Houd hier dus rekening mee met het inpakken van je koffer. Laat je lange broek en winterjas maar gerust thuis.

Benodigde reisdocumenten

Ook al is Curaçao een onderdeel van Nederland, je dient toch een aantal documenten bij je te hebben zoals een paspoort. Het betreft namelijk een intercontinentale vlucht. We raden daarnaast aan om de actuele visum en vaccinatie informatie te checken, deze kunnen namelijk regelmatig wijzigen. Ga hiervoor bijvoorbeeld naar het landelijke coördinatiecentrum voor reizigersadvisering.

Tenslotte, check even wat de regels zijn van de luchtvaartmaatschappij omtrent je bagage, welke afmetingen en maximale gewicht wordt toegelaten. Zodoende voorkom je problemen wanneer je gaat inchecken.

Het vinden van goedkope vliegtickets

Voor een lange vlucht zoals naar Curaçao gaan de prijzen al snel richting de 1000 euro voor een retourvlucht. Je kunt dus al snel veel geld besparen door tijdig vliegtickets te vergelijken vanaf verschillende vertrekluchthavens in Nederland en België. Vliegen naar Curaçao kan bijvoorbeeld vanuit Schiphol, maar ook vanuit Brussels airport.

Naar het vliegveld

Wanneer je hebt besloten vanaf welke luchthaven je gaat vliegen en de vliegtickets binnen zijn, kun je je vervoer naar de luchthaven bepalen. Indien je met een groter gezelschap gaat reizen is het al snel voordeliger om zelf per auto naar de luchthaven te rijden. Een goede tip is om dan eerst je parkeerplaats vooraf online te reserveren. Parkeerplaatsen kunnen namelijk snel volraken waardoor je gedwongen bent om op de duurste plek bij de terminal te parkeren. Op een website zoals die van Vliegen en Parkeren kun je zowel op Schiphol als een parking bij Zaventem luchthaven vergelijken en direct reserveren. Je bespaart hiermee al snel tientallen euro’s.

Tijdens het vliegen

Het is zo ver, je hebt je ingecheckt en staat te wachten op het vertrek van je gekozen luchthaven. Onderstaande tips kunnen je nog helpen bij een aangename vliegreis:

  • Neem een flesje water mee en vul deze alvorens je het vliegtuig in stapt, het is altijd belangrijk voldoende vocht binnen te krijgen.
  • Tijdens het opstijgen kun je last krijgen van veel druk op je oren, zorg dat je een kauwgom meeneemt of speciale oordopjes bij je hebt.
  • Neem een losse trui of vest mee, het is vaak koud in het vliegtuig en er zal een groot temperatuursverschil zijn met buiten.
  • Neem iets mee om je te vermaken in het vliegtuig, denk aan een e-reader of puzzelboekje.

Huis kopen in Curaçao

Mocht de reis naar dit land zo goed bevallen, is het wellicht interessant om een huis te kopen in Curaçao. Dit kan een zeer interessante investering zijn voor als je zelf regelmatig het land gaat bezoeken om er even tussenuit te zijn of misschien wel te verhuren. Curaçao is namelijk een zeer populair vakantieland voor Nederlanders.

Meest recent:

Contact:


At Home Curaçao | Real Estate
Caracasbaaiweg 202

Willemstad

Curaçao

Kantoor Curaçao: Tel./WA +5999 724 4660

Kantoor NL: +31 76 230 13 04

Buiten kantooruren Mob./WA +599 9 512 4274

sales@athomecuracao.com

Onze agenten

Jasmine Boularas +5999 515 7668

Jacqueline Dekker +5999 698 8678

Zyta de Koeijer +599 9 788 4663

Rik Noordhof +599 9 521 9845‬

Merel Franssen +5999 512 42 76

Mark Sven de Vries +5999 512 42 74

Fred Wight +5999 682 54 30

Lars van Driel ‭+31 (6)2550 4206‬
Begin met chatten!
1
Hulp nodig?
Hi, kan ik u helpen?