At Home Curacao Real Estate

Het grootste aanbod koop- en huurwoningen +5999 788 4663

Immigreren

Immigreren

Stappen om te immigreren naar Curaçao

 • Uitschrijving uit Nederland: Als je uit Nederland vertrekt schrijf je als eerste uit van het bevolkingsregister. Dat doe je bij de gemeente. Vraag om een bewijs van uitschrijving. Dit wordt niet automatisch verstrekt! Je hebt ook een uitreksel nodig uit het bevolkingsregister, een afschrift van de huwelijksakte of geregistreerd samenlevingscontract. Dit kun je allemaal bij het gemeentehuis aanvragen.
 • Om op Curaçao te wonen of te werken heb je, indien je over de Nederlandse nationaliteit beschikt, een Van Rechtswege verklaring nodig. Hiervoor heb je o.a. nodig; geboorte-uittreksel, huwelijksakte (indien gehuwd) en een bewijs van goedgedrag. Tevens is het van belang te kunnen aantonen dat je een baan hebt, of daar in elk geval mee bezig bent. Ze kunnen vragen naar een bewijs van je arbeidsovereenkomst van je huidige of toekomstige werkgever.
 • Inschrijving op Curaçao: Zodra de Van Rechtswege toelating is verleend om te emigreren naar Curaçao kun je ingeschreven worden in het bevolkingsregister. Naast de gebruikelijke documenten zoals de Van Rechtswege verklaring, paspoort, geboorte uittreksel en huwelijksakte heb je ook een bewijs van uitschrijving uit je laatste woonplaats nodig.

Vergunningen dienen aangevraagd en geacoordeerd te zijn voor uw definiteive aankomst te Curaçao

Ook al  Heeft u het besluit genomen om te emigreren neem dan 3 maanden van te voren contact op met een international verhuisbedrijf. Denk goed na over wat u wilt meenemen en wat u wilt achter laten. Zo kan het meenemen van veel inboedel  prijzig zijn maar denk er wel aan dat ondanks er steeds meer (woon)winkels op het eiland zijn, misschien u smaak (nog) niet hebben .

Werkvergunning

Mensen met de Nederlandse nationaliteit mogen maximaal 6 maanden op de Nederlandse Antillen verblijven, zonder hierbij werkzaamheden tegen belonging te verrichten.
Als jij of een van je ouders is geboren op Curaçao of een van de andere eilanden van de Nederlandse Antillen of Aruba (voor 1 januari 1986) kan je zonder vergunning op Curaçao wonen werken.
Als (europese) Nederlander zul je een ‘van rechtswege’ moeten aanvragen. (meer daarover onder vind je bij verhuizen)
Je hebt als yu di Korsou of als Nederlander dus geen werkvergunning nodig.

Als jou partner niet de Nederlandse nationaliteit heeft zal hij/zij wel een werkvergunning nodig hebben.
De werkvergunning of tewerkstellingsvergunning moet aangevraagd worden door de werkgever.
Voor het in behandeling nemen van een aanvraag om een tewerkstellingsvergunning, dienen een aantal gegevens en documenten overlegd te worden. Zoals bedrijfs- en persoonsgegevens van respectievelijk de werkgever en de vreemdeling, gegevens over de te vervullen functie door de vreemdeling (t.w. aard, plaats, opleiding- en ervaringseisen), de arbeidsovereenkomst (bij de eerste aanvraag, volstaat men met een concept) die met de vreemdeling aangegaan zal worden.
Documenten die je zult moeten overleggen:

Kopieën van relevante Diploma’s, -certificaten en -referentiebrieven

2 goed gelijkende pasfoto’s, niet ouder dan 60 dagen

Kopie volledig paspoort

De werkgever moet eerst de werkvergunning aanvragen en vervolgens de verblijfsvergunning.
Het Bestuurscollege beslist over de toekenning van de werkvergunning.
De Gezaghebber beslist over de toelating (verblijfsvergunning) van de vreemdeling en dient het BC-besluit af te wachten.
Beide besluiten moeten positief zijn.

De registratie en afhandeling van de aanvraag gebeurt conform de Landsverordening Arbeid Vreemdelingen (LAV).

Aankoopnota’s

Wanneer u uw spullen, meeneemt van uit Nederland, let u dan wel op dat u aankoopnota’s / betalingsbewijzen heeft van die goederen zodat u vrijstelling van invoerrechten hierover hebt. Voor vrijstelling dienen deze nota’s ouder dan 6 maanden te zijn. Bij aankoop van nieuwe goederen bij bepaalde bedrijven hoeft geen BTW betaald te worden indien u ze meeneemt en direct bij de verhuizer laat afleveren. Particulieren kunnen BTW uitsluitend terugvorderen bij reizigersbagage. Dus men moet de aankoop en BTW nota bij vertrek tonen aan de douane op Schiphol. Tevens geldt dan men uitgeschreven moet zijn uit Nederland. Laat u een particulier goederen afleveren bij een verhuizer dan is terugvordering van BTW niet mogelijk. Koopt u voor vertrek uit Nederland nog nieuwe goederen dan moet u voor deze nieuwe goederen invoerrechten op Curaçao betalen.

Indien uw auto langer dan 12 maanden op uw eigen naam staat en gebruikt is, wordt deze vrijgesteld van invoerrechten.  Indien de auto niet 12 maanden op uw naam staat betaalt u 27% invoerrechten over de C.I.F. waarde en 9% OB (omzet belasting).

Het verschepen van van huisraad neemt gemiddeld vier tot zes weken in beslag Eenmaal aangekomen op Curacaur dient u er rekening mee te houden dat het nog een tot twee weken duurt voordat u over uw inboedel kunt beschikken dit vanwege de formaliteiten van de douane. Let op rond de kerst periode kan het nog langer duren ivm de extra “kerst” drukte.

Douaneformaliteiten/ invoerrechten

Voor het voeren van uw boedel dient u over een complete en correcte inboedelijst te beschikken. Nieuw aangekochte goederen moeten aan de verhuizer doorgegeven worden  Hierover dienen invoerrechten betaald te worden. De invoerrechten worden betaald over de werkelijke prijs +vracht + verzekering  de C.I.F. waarde . Voor aangifte dienen de aankoop-facturen overgelegd te worden. Indien geen facturen beschikbaar zijn, dan wordt de prijs geschat en dit jan onvoordelig zijn.  Uw invoerboedel kunt u invoerrechten vrij invoeren indien u over een verklaring van woonplaats beschikt. Deze verklaring kunt u aanvragen bij Kranshi, wanneer u ingeschreven bent. Om ingeschreven te zijn dient u eerst in het bezit te zijn van een vergunning/van rechtswegen verklaring. Als deze nog niet opgehaald is en u daarom dus niet ingeschreven staat, kunt uw goederen voorlopig door middel van een bankgarantie inklaren. Zodra de inschrijving heeft plaatsgevonden en een bewijs van woonplaats heeft aangevraagd kan de bankgarantie worden vernietigd. Het criterium dat door de douane gehanteerd wordt voor het invoerrechten vrij invoeren, is dat de goederen gebruikt moeten zijn. Vervoergoederen (auto) hebben de eerste jaars norm . De inklaring dient binnen 6 maanden na de inschrijving in het bevolkingsregister te geschieden.

Meest recent:
 • Volledig Gemeubileerde Villa op Jan Thiel te Huur
  te : ANG 2.640

  Objectnr: 93922

 • Gezellige Familiewoning te Koop Seru Mahuma Curacao
  te Koop: ANG 325.000

  Objectnr: 93907

 • Turnkey Nieuwbouw Appartementen Scherpenheuvel te Koop
  te : ANG 275.000

  Objectnr: 93898

 • Turnkey Nieuwbouw Woningen Scherpenheuvel te Koop
  te Koop: ANG 380.000

  Objectnr: 93755

Contact


At Home Curaçao Intermediair b.v.
Caracasbaaiweg 202 (1st Floor)

Willemstad

Curaçao

Kantoor Curaçao: +599 9 788 4663

Kantoor NL: ‭‭+31 ‭76 230 13 04

Buiten kantooruren Cell/WA +599 9 512 42 74

sales@athomecuracao.com

Chantal Boshuizen +5999 698 27 30

Jasmine Boularas +5999 515 7668

Jacqueline Dekker +5999 698 8678

Judith van Donselaar +599 9 518 5690

Merel Franssen +5999 512 42 76

Diana van den Heuvel +599 9 517 2664

Timothy Huyzen +599 9 52 50 788

Ahmed Kassem +599 9 529 3515‬

Mark Sven de Vries +5999 512 42 74

Fred Wight +5999 682 54 30


At Home Curacao
de grootste huizensite van Curacao voor makelaar en particulier !

Zend naar vriend

Email Agent

Ja, Stuur mij de brochure

Ja, Stuur mij de brochure

Met uw email adres wordt u op de hoogte gehouden bij wijzigingen of nieuws aangaande de Curacaose onroerend goed markt.

Contact Us