At Home Curacao Real Estate

Het grootste aanbod koop- en huurwoningen +5999 788 4663

Hypotheek Curacao

Koop en overdracht van onroerende zaken en vestiging van hypotheken

Bij overdrachten van onroerend goed is 4% overdrachtsbelasting verschuldigd over (in principe) de koopsom. Hypotheekakten en akten voor overdracht van onroerende zaken moeten worden ingeschreven bij het kadaster. Daarover zijn inschrijvingskosten verschuldigd. Ook moet de notaris inzage nemen bij het kadaster om bepaalde zaken te controleren. Het kadaster brengt daarvoor ook kosten in rekening.

 

Bereken hier de kosten voor uw hypotheekakte en Leveringsakte

De zegels en kadasterkosten bedragen per akte van levering gemiddeld ANG 910,–. Bij hypotheken bedragen de kadasterkosten en zegels bij hypotheken tot ANG 200.000,– totaal ANG 725, –. Wordt de hoofdsom groter, dan stijgen de kadasterkosten met ANG 100,– per ANG 100.000,–

Bij hypotheken is ook schuldbriefzegel verschuldigd, dit is een belasting van twee promille over de hoofdsom. De notaris is verantwoordelijk voor de afdracht van de overdrachtsbelasting en schuldbriefzegel.

Bij de aankoop van een terrein of huis zal meestal nog de grondbelasting en eventueel erfpacht over het restant van het lopende jaar betaald moeten worden. Voor een prijsindicatie van de hypotheekakte- en overdrachtskosten kunt u gebruik maken van onze calculator. Voor de berekening kunt u gebruik maken van de hypotheek calculator via de volgende link. https://athomecuracao.nl/hypotheek-calculator/
Bedenk dat de kantoor- en administratiekosten 8% van het honorarium bedragen.

athomecuracao hyptheek curacao

Hypotheek Curacao: uw hypotheekadvies voor verantwoord lenen.

Het in ontvangst nemen van de sleutel van je eigen woning is altijd een magisch moment. Of het nu de eerste keer is dat je een woning koopt, of een volgende keer. Voordat het zover is en voordat je handtekening is gezet, valt er heel wat te overwegen, te regelen en te beslissen. Wij hebben veel informatie over het hypotheekadvies voor je op een rijtje gezet en bieden je een aantal handige hulpmiddelen. Hypotheek Curacao Helpt!
Ga naar ‘Ik wil een woning kopen‘.

 

Ik zoek een hypotheek

Natuurlijk moet je hypotheek, ook op Curacao, net als je huis, perfect aansluiten op je persoonlijke situatie en je wensen. Nu, maar ook in de toekomst. Het vinden van de juiste hypotheek is niet zo eenvoudig. Het aanbod van hypotheken is groot en onoverzichtelijk. Bovendien lijkt het alsof er dagelijks nieuwe vormen en varianten bijkomen. Het is dus geen wonder dat veel mensen door de bomen het bos niet meer zien. De adviseur geeft je hypotheekadvies en helpt je graag bij het vinden van de meest geschikte hypotheek. Maak een afspraak voor hypotheekadvies om je situatie eens door te nemen.
Ga naar ‘Ik zoek een hypotheek Curacao .

 

Ik heb extra geld nodig

Er kunnen veel redenen zijn om je hypotheek tussentijds te verhogen. Bijvoorbeeld voor een verbouwing of voor achterstallig onderhoud. Misschien ben je op zoek naar een tweede hypotheek. Of je wilt je hypotheek “omzetten” naar een andere hypotheekvorm of “oversluiten” bij een andere hypotheekverstrekker. Wellicht is de waarde van je huis in de loop van de tijd gestegen en ligt deze nu boven de resterende hypotheekschuld. Zou je deze “overwaarde” kunnen gebruiken?
Ga naar ‘Ik heb extra geld nodig‘.

 

Ik wil hypotheekadvies om mijn hypotheek aan te passen

Maar weinig hypotheken lopen dertig jaar onveranderd door. Tijdens de looptijd van je hypotheek is er altijd wel een aanleiding voor een verandering. Doet zo’n situatie zich voor, dan kun je natuurlijk terecht voor een persoonlijk en onafhankelijk hypotheekadvies.
Ga naar ‘Ik wil mijn hypotheek Curacao aanpassen.

 

Waar wordt mijn hypotheek aanvraag op beoordeeld

Een hypotheekaanvraag wordt beoordeeld op het inkomen dat iemand heeft uit loondienst, bedrijf, dividend, huur et cetera. in principe mag je van je totale bruto maandelijkse inkomen 40% uitgeven aan woonlasten (rente, aflossing, grondbelasting, verzekeringen et cetera)
Daarnaast wordt er gekeken naar de zogenaamde Loan to Value (LTV) de waarde van het onderpand ten opzichte van de lening.Het hangt er vanaf hoeveel zekerheden er worden ingebracht, hoeveel de eigen inbreng is en of iemand wel of geen ingezetene van Curacao is. Een niet ingezetene moet ongeveer 40 tot 50 procent eigen geld meebrengen. Ingezetenen daarentegen kunnen soms tot 95 van de waarde lenen.

De volgende stukken hebben we nodig om een financieringsaanvraag in te kunnen dienen:
Inkomens specificaties (3x)
werkgeversverklaring
bankafschriften (3x)
aangifte inkomstenbelasting
koopcontract
taxatierapport

 

Wenst u een e-mail naar ons te zenden ?

 

Meest recent:

Contact:


At Home Curaçao | Real Estate
Caracasbaaiweg 202

Willemstad

Curaçao

Kantoor Curaçao: Tel./WA +5999 724 4660

Kantoor NL: +31 76 230 13 04

Buiten kantooruren Mob./WA +599 9 512 4274

sales@athomecuracao.com

Onze agenten

Jasmine Boularas +5999 515 7668

Jacqueline Dekker +5999 698 8678

Judith van Donselaar +599 9 518 5690

Zyta de Koeijer +599 9 788 4663

Rik Noordhof +599 9 521 9845‬

Merel Franssen +5999 512 42 76

Mark Sven de Vries +5999 512 42 74

Fred Wight +5999 682 54 30

Lars van Driel ‭+31 (6)2550 4206‬
Begin met chatten!
1
Hulp nodig?
Hi, kan ik u helpen?