At Home Curacao Real Estate

Het grootste aanbod koop- en huurwoningen +5999 788 4663

Feitjes over Curacao

Feitjes over Curacao


Op Curacao is veel meer te doen dan alleen van een relaxte vakantie genieten. Hieronder vindt u een lijst met feitjes over Curacao waarvan u misschien nog niet op de hoogte.

 • Het eiland Curacao is van oost naar west ruim 60 km lang. Van de noord- naar de zuidkust varieert de afstand van 3 à 4 km tot max. 14 km. De totale oppervlakte is 444 vierkante km, wat ongeveer twee keer zo groot is als Terschelling. Het vaste land van Venezuela ligt op zo’n 35 km.
 • Aan de oostkust van het eiladn is een groot gebied (ong. 8 km breed) privé-eigendom. Dit gebied is afgezet en niet vrij toegankelijk.
 • De zee aan de noordkust van Curacao is te ruig om in te zwemmen.Hier zijn dan ook geen strandjes te vinden,  alle strandjes liggen aan de zuid- en westkust.
 • Op Curacao wonen ongeveer 150.000 mensen, dit is evenveel als in Apeldoorn.
 • De bevolking van Curacao bestaat uit meer dan 50 verschillende nationaliteiten met elk hun eigen cultuur en tradities. Papiaments, Nederlands en Engels zijn de officiële talen, maar je hoort steeds meer Spaans en er worden nog meer verschillende talen en dialecten gesproken. Papiaments, Nederlands en Engels zijn de officiële talen. Curacao is een mooie smeltkroes van mensen van over de hele wereld die hier door de geschiedenis van het eiland zijn samengebracht.
 • Het centrum van Willemstad staat op Unesco’s Werelderfgoedlijst. Dit komt o.a. door de bekende kleurrijke eeuwenoude panden, maar ook door de Koningin Emma brug. Deze ‘Swinging Old Lady’ wordt door 16 pontonboten gedragen en is met 170 meter de langste ponton-brug ter wereld.
  Vroeger moest je betalen als je de brug over wilde lopen, dit zorgde ervoor dat het arme gedeelte van de bevolking niet in staat was de brug over te steken. Om ervoor te zorgen dat de arme bevolking ook gebruik van de brug kon maken werd er besloten om alleen mensen met schoenen aan te laten betalen om over de brug te lopen. De arme bevolking schaamde zich te erg om hun schoenen uit te doen en bleef betalen, dit terwijl de rijkere mensen zonder schaamte hun schoenen uit deden om gratis over de brug te kunnen.
 • Van alle (openbare) zwembaden op Curacao is die van Kunuku Aqua Resort de enige met een glijbaan.
 • Op 2 januari 2014 is het nieuwe koude-record gebroken. Officiële meting gaf aan dat het “slechts” 19,7 gr. Celsius was.
 • Playa Kalki is in januari 2013 door de lezers van een Amerikaans travel-magazine verkozen tot één van de mooiste 10 stranden ter wereld.
 • In 2013 zijn er 21 moorden gepleegd in Curaçao. Door vervuiling van de ISLA sterven gemiddeld 18 personen.
 • Curacao doet niet aan zomertijd. In de winter is het tijdsverschil 5 uur (Curacao is 5 uur vroeger dan Nederland), en in de zomer is het tijdverschil 6 uur,
 • Curacao telt ongeveer 90.000 zwerfhonden. Met de 60.000 huishoudens op Curacao zou dat betekenen dat elk huishouden gemiddeld 1,5 zwerfhond zou moeten opnemen om dit mega-probleem op te lossen.
 • In december 2013 heeft de overheid een goed netwerk van gratis wifi aangelegd in Punda en Otrabanda, waardoor je in dit deel van Willemstad vrijwel overal op straat een goed wifi bereik hebt.
 • Jaarlijks komen er ongeveer 5.000 Nederlanders naar Curacao om hier voor langere tijd te werken en te wonen. Ongeveer evenveel Nederlanders gaan elk jaar ook weer terug naar Nederland.
 • In 1954 werden de Nederlandse Antillen gevormd met o.a. Curacao, Aruba en Bonaire. Sinds 10 oktober 2010 (10-10-10 dus) is Curacao een zelfstandig land binnen het Koninkrijk der Nederlanden.
 • De leguanen op Curacao zijn formeel beschermd. Maar ondertussen zijn het er zoveel dat die status overbodig is geworden. Bij restaurant Jaanchies (bij Westpunt) kun je leguaan eten.
 • Op sommige stranden is het toegestaan om de BBQ aan te steken, maar lang niet overal!
 • Op Curacao geldt een formele maximum snelheid voor auto’s : 40 km/u in de wijken, 60 km/u op de doorgaande wegen.
 • De meest populaire sport op Curacao is honkbal.
 • Vrijwel geen enkele boot op de Floating Market in Punda komt uit Curacao; het zijn allemaal Venezuelaanse booteigenaren die hier hun verse producten komen verkopen.
 • Curacao werd in 1634 veroverd door Nederland, samen met Bonaire. In 1662 werd Curacao het centrum van de slavenhandel voor Zuid-Amerika en de Caribbean. Deze zwarte bladzijde uit de geschiedenis van Nederland en Curacao bracht wel de nodige rijkdom naar het eiland. De slavernij duurde tot 1863.
 • Jaarlijks valt gemiddeld 600 mm regen, voornamelijk in het regenseizoen van september t/m december. Dit zijn dan meestal de typisch tropische stortbuien: kort maar hevig. De afvoer van het hemelwater loopt voornamelijk via bovengrondse geulen. Door stof, afval en achterstallig onderhoud kunnen die geulen soms het plotseling enorme aanbod aan regenwater niet aan en overstroomt de boel. Grote plassen en ondergelopen straten zijn het gevolg, maar dat is vaak ook wel weer snel verdwenen.
 • De bodem van Curacao is voornamelijk rotsbodem. Vandaar dat zo weinig mogelijk door de grond aangelegd wordt, en vrijwel alles bovengronds gaat: stroom- en telefoondraden, maar ook bij begraafplaatsen. Een rioleringssysteem is er hierdoor ook niet: Vanuit toiletten en badkamers loopt er een pijp naar de beerput in de tuin, en de afvoer vanuit de keuken en de wasmachine loopt meestal naar een hoekje in de tuin (goed voor de plantjes!).
Meest recent:

Contact:


At Home Curaçao | Real Estate
Caracasbaaiweg 202

Willemstad

Curaçao

Kantoor Curaçao: Tel./WA +5999 724 4660

Kantoor NL: +31 76 230 13 04

Buiten kantooruren Mob./WA +599 9 512 4274

sales@athomecuracao.com

Onze agenten

Jasmine Boularas +5999 515 7668

Jacqueline Dekker +5999 698 8678

Zyta de Koeijer +599 9 788 4663

Rik Noordhof +599 9 521 9845‬

Merel Franssen +5999 512 42 76

Mark Sven de Vries +5999 512 42 74

Fred Wight +5999 682 54 30

Lars van Driel ‭+31 (6)2550 4206‬
Begin met chatten!
1
Hulp nodig?
Hi, kan ik u helpen?