At Home Curacao Real Estate

Het grootste aanbod koop- en huurwoningen +5999 788 4663

De mooiste stranden van Curaçao

De mooiste stranden van Curaçao

 

De mooiste stranden van Curaçao. Dat Curaçao een eiland vol mooie stranden is, zal ik niet veel mensen meer hoeven te vertellen. Maar wat zijn nu de stranden en bezichtigingspunten waar je geweest MOET zijn? Dit kost veel toeristen of tijdelijke bewoners soms nog aardig wat tijd aan research. Om dit te voorkomen, heb ik ze voor u op een rijtje gezet:

foto blo

 

Het avontuurlijke strand aan het Westpunt, Playa Westpunt

Bij dit strand zijn een aantal kliffen, waar mensen van grote hoogte de turquoise zee in springen. Daarnaast is het westpunt ook de perfecte plek om lekker van de zon te genieten vanuit je strandstoel en een hapje te eten bij één van de gezellige restaurantjes.

foto blog.

Grote- & Kleine Knip

Deze stranden zijn erg populair bij de lokale bevolking en liggen vlak bij elkaar. Er zijn weinig faciliteiten aanwezig, maar met een goed gevulde koelbox is dit zeker een heerlijk strand om een middag op door te brengen. Grote knip staat vooral bekend om het uitzichtpunt dat hier aanwezig is.

Toegang: gratis

 


Playa Jeremi

Dit prachtige strand is één van de meest westelijke stranden, wat betekend dat ook dit strand onder de mooiste stranden van het eiland valt. Deze witte stranden in combinatie met het kristalheldere water geven een fijne sfeer. Wel is er op dit strand weinig schaduw te vinden, op wat palapas na. Het is dan ook verstandig wat later op de middag een bezoek aan dit strand te brengen, wanneer de zon minder fel is. Ook is dit strand een erg mooie plek om te snorkelen.

Toegang: gratis

 

Santa Cruz

Een strand waar de Curaçaoënaren in de weekenden graag komen (en soms feesten tot diep in de nacht). Doordeweeks kunt u af en toe de Korps Mariniers tegen komen die aan het oefenen zijn. Treft u dit aan, dan is het zeker de moeite waard om te blijven kijken.

Maar u komt sowieso Captain Goodlife tegen, eigenaar van Let’s Go Watersports. Capatina Goodlife is een begrip op Curacao. Menige beroemdheid heeft hem een bezoekje gebracht.
U kunt hier eten en drinken in z’n bar & restaurant, een kayak huren, of meegaan met de watertaxi (enorm leuk) naar kleine strandjes waar men alleen kan komen per boot. Maar u kunt (wel onderwater zwemmend) de bijzondere grot The Blue Room (Blauwe Kamer) zien.

Toegang: gratis

 

foto blog..

Cas Abao

Cas Abao heeft een wit zandstrand, helder turquoise zee, wuivende palmbomen en vele parasols. Cas Abao is ideaal voor zwemmers, en het rif is een paradijs voor snorkelaars en scuba divers. Het is er heerlijk voor zonnebaden en spelen. Het strand biedt een bar, restaurant, douche en toiletgebouw, masseer faciliteit en een duikschool. Cas Abao is dagelijks geopend van 08:00 tot 18:00.

Toegang: €5,- tot €7,-

 

Playa Porto Marie, om verliefd op te worden!

Ook dit strand is te vinden aan de westzijde van Curaçao. Bij dit strand zijn veel duik- en snorkelliefhebbers te vinden, vanwege de levendige onderwaterwereld. Het zand is parelwit en ook de zee is prachtig, een prima uitstapje dus! Er zijn douches, toiletten, een bar/restaurant en een duikschool aanwezig. Verrassend genoeg is het hier vaak erg rustig, ondanks de vele faciliteiten die het strand te bieden heeft.

Toegang: €2,50

De meest toeristische strandenfoto blog...

Hieronder vallen de stranden van Jan Thiel, Cabana en Mambo. Deze luxe stranden zijn er volledig op gericht het de toeristen naar hun zin te maken. Er zijn naast de twee zwembaden ook veel gezellige barretjes, restaurantjes en terrasjes te vinden. Ook worden hier ’s avonds veel leuke feestjes met live muziek ge
houden. Wat wil je nog meer om je vakantie/stageperiode door te komen?!

Het nadeel van deze toeristische stranden, ook wel ‘the place to be’ voor veel vakantiegangers, is dat het overdag vaak erg druk is.

 Toegang: vanaf €6,-

 

Klein Curaçao, een dag in het paradijs..

Last but not least: Klein Curaçao! Dit eilandje is drie vierkante kilometer groot en bevindt zich op 10 kilometer ten zuiden van Curaçao. tegenwoordig is het onbewoond, maar vroeger hebben hier vissers gewoond en geleefd.

Op de Oostkant van het eiland zijn door de jaren heen verschillende schepen gestrand. het jongste wrak is van een tanker die rond 1982 gestrand is en waar nu nog maar een deel van over is. In het midden van het eiland staat de monumentale vuurtoren die gebouwd is na de orkaan van 1877 en nog steeds in gebruik is (wel onbemand). Wees heel voorzichtig met bezichtigen, de vuurtoren is in een zeer slechte staat! Op de kaart is een onderwatergrot aangegeven die op 48 meter diep ligt en bekend staat om de haaien. Neem voor deze dfoto blog....uik wel contact op met duikgidsen die hier ervaring mee hebben! Aan de westkust kunt u goed snorkelen en heeft u een zeer goede kans om zeeschildpadden te zien.

Een héle gave ervaring; kijken naar, of zelfs zwemmen mét schildpadden!

Een leuk weetje; van de zeven verschillende soorten schildpadden zijn er vijf te vinden in de wateren rond Curaçao. Twee daarvan staan op punt uit te sterven en verschuilen zich diep in de zee, maar de overige drie kun je zo tegenkomen tijdens het duiken of snorkelen.

Wil je nu geen risico nemen deze dieren mis te lopen? Ga naar de stranden Playa Lagun, Caracasbaai en maak een tripje naar Klein Curaçao. (vakantie-curacao.nl, sd)

 

 

Zo zijn er natuurlijk nog veel meer schitterende stranden te vinden op dit eiland, maar alleen bovenstaande stranden zijn al reden genoeg om een bezoekje aan, of stage op Curaçao te doen!

 

 

Meest recent:

Contact:


At Home Curaçao | Real Estate
Caracasbaaiweg 202

Willemstad

Curaçao

Kantoor Curaçao: Tel./WA +5999 724 4660

Kantoor NL: +31 76 230 13 04

Buiten kantooruren Mob./WA +599 9 512 4274

sales@athomecuracao.com

Onze agenten

Jasmine Boularas +5999 515 7668

Jacqueline Dekker +5999 698 8678

Zyta de Koeijer +599 9 788 4663

Rik Noordhof +599 9 521 9845‬

Merel Franssen +5999 512 42 76

Mark Sven de Vries +5999 512 42 74

Fred Wight +5999 682 54 30

Lars van Driel ‭+31 (6)2550 4206‬
Begin met chatten!
1
Hulp nodig?
Hi, kan ik u helpen?