At Home Curacao Real Estate

Het grootste aanbod koop- en huurwoningen +5999 788 4663

Curacao Paradijs in de Caribean

uitzicht penstraat Landhuis Landhuis Penstaart   Otrobanda CuracaoSpaanse water Curacao

 

Als je kijkt in het woordenboek voor een definitie van (of meer waarschijnlijk Google) het woord “paradijs”, je zou het meest waarschijnlijk het Caribische eiland Curaçao te vinden. Het hotel ligt net voor de kust van Venezuela en in de buurt van het meer bekende buur eiland, Aruba, Curaçao combineert perfecte weer met ongerepte stranden en kleurrijke Nederlandse koloniale architectuur.

Op zoek naar de mogelijkheid van de koude november in Lincoln te ontsnappen, mijn vrouw Jane en ik en vier andere koppels op zoek gegaan naar een Caribische ontsnappen bijna een jaar van tevoren van onze 2015 reis. We vonden Sirena Bay Estate (Sirena Bay.com), een prachtig gerestaureerde 18e-eeuwse landgoed in Willemstad, de hoofdstad van Curaçao.
Eigendom van en wordt beheerd door de Amerikaanse ex-pats Dick en Marilyn Schanze, Sirena Bay was in 2012 een locatie voor de ABC tv-reality show, “The Bachelorette.” Emily Maynard niet haar ware liefde is er te vinden, hoewel, maar het vriendelijke personeel, moeten schone accommodatie en een spectaculair uitzicht vanaf het terras en balkon met een aantal van de pijn hebben gekalmeerd.

The Pineapple Suite, waarin Jane en ik bleef, was, volgens de website, “de perfecte plek voor te bereiden op haar data en nadenken over alles wat er gaande was.” Niet veel reflectie werd er door ons gedaan, als het perfecte weer, de infinity pool, kleurrijke gebouwen van de stad, de markten en andere attracties hield ons buiten de meeste van ons wekenlange verblijf.
Curacao is slechts 44 mijl lang en slechts een paar mijl breed. De bodem is rotsachtig en schaars, en zoet water is schaars aan de landbouw. Aldus meeste producten afkomstig uit Venezuela. De boten line-up langs de haven van Willemstad en u kunt uw verse vis of groenten en fruit kiezen als je je een weg langs de waterkant loopbruggen.
Arawak-indianen vestigden zich daar 6000 jaar geleden en het werd in 1499 in kaart gebracht door Amerigo Vespucci, de Italiaanse navigator. De Nederlandse West-Indische Compagnie beweerde dat het in 1634 en het werd al snel het centrum van de slavenhandel. De Spaanse, de Britten en de Nederlanders hebben al hield het eiland op een of ander moment. De moedertaal heet Papiamentu, een combinatie van Portugees, Spaans, Nederlands en Afrikaanse dialecten die door de slaven en hun ontvoerders werd gebruikt als een middel om te communiceren. We kregen te horen dat de meeste bewoners nu spreken meerdere talen, waaronder Engels.

We huurden een grote bestelwagen om ons allemaal te krijgen rond het eiland, maar gebruikte het voornamelijk om te reizen naar de Punda (punt) oppervlak van Willemstad voor eten en te winkelen en naar de supermarkt niet ver van onze basis in Sirena Bay. We boekten een halve dag tour die ons deel weg namen rond het eiland om een ​​aantal prachtige baaien bezaaid met zeilboten en een prachtige witte strand te bekijken. Maar het hoogtepunt van de reis was de Curaçao likeur fabriek waar monsters waren dronken en het productieproces uitgelegd. Zijn blauwe likeur is een nietje in menig huis bar in de Verenigde Staten.

Meest spectaculaire zijn de gebouwen die de haven van Willemstad lijn. In koele pastelkleuren van roze, blauw en geel, weerspiegelen de Nederlandse erfgoed van het eiland. De Koningin Emma brug is gelegen op pontons en zwaait open naar de boot doorgang mogelijk te maken, met inbegrip van de enorme oceaanstomers die duizenden toeristen brengen elk jaar. Torent hoog boven de baai en de stad is de Koningin Julianabrug, vermoedelijk de hoogste brug in het Caribisch gebied. ‘S Nachts wordt de pontonbrug verlichte net als de gebouwen op zowel de Punda en Otrobanda (de andere kant).
We proefden de gerechten in verschillende lokale restaurants, waaronder het Iguana Cafe, op de Punda waterkant, dat eigendom is van de zoon van onze verhuurder. Andere favorieten waren Kome (komecuracao.com) en The Wine Cellar (thewinecellarcuracao.com), een Frans restaurant met een zeer goede selectie van wijnen.
Het meeste van wat we deden was echter lounge en lezen op de Sirena Bay patio, een duik nemen in het zwembad of gewoon staren naar de passerende schepen op de diepe, blauwe oceaan. Paradijs.

Randy Moody woont in Lincoln en in de buurt van Tucson, en geniet van reizen naar warme plaatsen en fotografie.

Meest recent:

Contact:


At Home Curaçao | Real Estate
Caracasbaaiweg 202

Willemstad

Curaçao

Kantoor Curaçao: Tel./WA +5999 724 4660

Kantoor NL: +31 76 230 13 04

Buiten kantooruren Mob./WA +599 9 512 4274

sales@athomecuracao.com

Onze agenten

Jasmine Boularas +5999 515 7668

Jacqueline Dekker +5999 698 8678

Zyta de Koeijer +599 9 788 4663

Rik Noordhof +599 9 521 9845‬

Merel Franssen +5999 512 42 76

Mark Sven de Vries +5999 512 42 74

Fred Wight +5999 682 54 30

Lars van Driel ‭+31 (6)2550 4206‬
Begin met chatten!
1
Hulp nodig?
Hi, kan ik u helpen?