At Home Curacao Real Estate

Het grootste aanbod koop- en huurwoningen +5999 788 4663

Cryptocurrencies zullen nooit veilige vluchthavens worden

1 oktober 2017

Cryptocurrencies zullen nooit
veilige vluchthavens worden

Geachte heer/mevrouw,
Bitcoin
Naarmate de prijs voor Bitcoin in de afgelopen maanden steeg, liepen er steeds meer claims binnen dat cryptocurrencies de nieuwe veilige vluchthavens waren/zijn en vanuit dat oogpunt de plaats van goud en/of  zilver alsook de andere edelmetalen hebben /hadden ingenomen (schrappen wat niet van toepassing is). Zo ver zijn we echter zeker nog niet. Gelet op het grote enthousiasme rond Bitcoin & Co hebben we mogelijk met de volgende zeepbel te maken. En dan nog wel eentje van enorme afmetingen.

Mark Spitznagel van The Mises Institute vond het nodig om eindelijk eens de puntjes op de i te zetten. De recente koersdaling van de Bitcoinkoers bewijst volgens hem dat de keizer inderdaad geen kleren draagt. Volgens Spitznagel komen we er niet onderuit: Bitcoin is op de eerste plaats een speculatieve belegging in een nieuwe technologie, in dit geval dus de blockchain technologie. Hoe kunnen we ons die technologie zo plastisch mogelijk voorstellen?

Denk in verband met cryptocurrencies aan een aantal laagjes van een onafhankelijke elektronische beveiliging die de virtuele munt inkapselen. De vergelijking dringt zich op met de vliegen die in een ver verleden in een paar lagen barnsteen werden ingekapseld en zo tot ons zijn gekomen. Spitznagel is van mening dat cryptocurrencies een belangrijke stap voorwaarts betekenen, maar dan vooral wat betreft de evolutie van de blockchain technologie.

cryptocurrenciesCryptocurrencies zullen nooit veilige vluchthavens worden en dat heeft alles te maken met hun karakter. Het betreft hier activa die eventueel zelfs als aandelen kunnen beschouwd worden, maar in geen geval als valuta’s. Ze zijn een belangrijke ontwikkeling, in die zin dat ze een grote stap voorwaarts vormen in de richting van de decentralisatie van de monetaire macht. Maar er is geen toverstokje bovengehaald, van veilige vluchthavens is zeker geen sprake.

Maar daar trekt de man in de straat zich weinig of niets van aan. Tegenwoordig heeft iedereen de mond vol over Bitcoins en andere cryptocurrencies. Er wordt gespeculeerd dat het een lieve lust is en als we sommige analisten mogen geloven, bieden de cryptocurrencies iedereen de kans om rijk te worden. Maar zodra we dergelijke berichten horen, is onze argwaan gewerkt. ‘Geen gezeik iedereen rijk’, is een slogan waar het Simplistisch Verbond in de jaren 80 mee uitpakte. Maar deze droom is tot dusver nog niet in vervulling gegaan en dat zal ook niet gebeuren.

De Bitcoin zeepbel zou plots helemaal uiteen kunnen spatten, laat daar geen misverstanden over bestaan. Opgelet, u hoort ons niet zeggen dat de prijs voor Bitcoin niet opnieuw (veel) hoger kan stijgen, zo hoog zelfs dat we nu al hoogtevrees krijgen. Maar laat u niet in de luren leggen: op deze manier worden zeepbellen geblazen. Dat is in de afgelopen weken duidelijk bewezen. Hoe hoger de koers van Bitcoin stijgt, hoe groter de klap achteraf telkens zal zijn. Het is met andere woorden levensgevaarlijk om nog op de voortrazende trein te springen.

Dat wil echter niet zeggen dat er geen positieve zaken over Bitcoin & Co gezegd kunnen worden. Mark Spitznagel van The Mises Institute merkt op dat Bitcoin en alle andere nieuwe Initial Coin Offerings (ICO’s) beschouwd moeten worden als nieuwe infrastructuur-tools en vooral niet als nieuwe valuta’s. Het betreft een veelbelovende technologische innovatie die het monopolie van de overheden op het geld in omloop nogmaals ter discussie stellen.

Block Chain

In zekere zin mogen cryptocurrencies als een overgangsfase worden beschouwd, weg van het fiat geld dat we nog steeds in het dagelijks leven gebruiken. Het is echter allesbehalve zeker naar waar we op weg zijn met de nieuwkomers. De blockchain technologie, de kern waarrond Bitcoin en de andere crypto’s gebouwd zijn, bevindt zich nog in het pioniersstadium. Voorlopig zijn de ICO’s nog op los zand gebouwd, ze spiegelen de belegger/speculant een toekomst voor die (nog) niet bestaat. De Securities and Exchange Commission (alias de SEC) beschouwt ze nog steeds als aandelen en dat mag als een teken aan de wand worden beschouwd.

De Chinezen hebben waar voor hun geld gekozen en het ‘mijnen’ van Bitcoins kort en goed verboden. Dit verbod zal waarschijnlijk omzeild worden, maar het is toch een teken aan de wand dat van een doorbraak op grote schaal van de Bitcoin, Ethereum, enzovoort op korte of middellange termijn geen sprake zal zijn. De wereld is namelijk bijlange na nog niet rijp voor die cryptocurrencies. We schreven hierboven wel dat iedereen er over praat, maar dat zegt nog niets. Slechts weinig mensen weten wat ze echt inhouden. En wat zei Warren Buffett ook al weer over aandelen die hij niet kende? Inderdaad, daar belegde hij niet in. Natuurlijk zijn cryptocurrencies iets anders dan aandelen, maar het feit dat de SEC ze als aandelen beschouwt, is naar onze mening een signaal dat aan duidelijkheid niets te wensen overlaat. Goed om een gokje mee te wagen, maar verder willen we aan deze cryptocurrencies voorlopig niet te veel woorden meer vuilmaken.

 

BeleggersPlaats
Met vriendelijke groet,

Team BeleggersPlaats

Meest recent:
 • Volledig Gemeubileerde Villa op Jan Thiel te Huur
  te : ANG 2.640

  Objectnr: 93922

 • Gezellige Familiewoning te Koop Seru Mahuma Curacao
  te Koop: ANG 325.000

  Objectnr: 93907

 • Turnkey Nieuwbouw Appartementen Scherpenheuvel te Koop
  te : ANG 275.000

  Objectnr: 93898

 • Turnkey Nieuwbouw Woningen Scherpenheuvel te Koop
  te Koop: ANG 380.000

  Objectnr: 93755

Contact


At Home Curaçao Intermediair b.v.
Caracasbaaiweg 202 (1st Floor)

Willemstad

Curaçao

Kantoor Curaçao: +599 9 788 4663

Kantoor NL: ‭‭+31 ‭76 230 13 04

Buiten kantooruren Cell/WA +599 9 512 42 74

sales@athomecuracao.com

Chantal Boshuizen +5999 698 27 30

Jasmine Boularas +5999 515 7668

Jacqueline Dekker +5999 698 8678

Judith van Donselaar +599 9 518 5690

Merel Franssen +5999 512 42 76

Diana van den Heuvel +599 9 517 2664

Timothy Huyzen +599 9 52 50 788

Ahmed Kassem +599 9 529 3515‬

Mark Sven de Vries +5999 512 42 74

Fred Wight +5999 682 54 30


At Home Curacao
de grootste huizensite van Curacao voor makelaar en particulier !

Zend naar vriend

Email Agent

Ja, Stuur mij de brochure

Ja, Stuur mij de brochure

Met uw email adres wordt u op de hoogte gehouden bij wijzigingen of nieuws aangaande de Curacaose onroerend goed markt.

Contact Us