At Home Curacao Real Estate

Het grootste aanbod koop- en huurwoningen +5999 788 4663

Opleiding tot Makelaar

Opleiding tot Makelaar

 

Elke dag besluiten er mensen om een eigen huis te kopen. Professionele hulp bij de koop, verkoop of verhuur van een woning is noodzakelijk. Onderhandelingen over de prijs en advies met betrekking tot financiering  en verzekering behoren tot de veelzijdige taken van een makelaar. U bent de rots in de branding voor de huizen (ver)kopers. Een betrouwbare makelaar is goud waard en wordt goed betaald.

Het beroep van makelaar-taxateur in onroerende zaken is een vrij beroep. Iedereen die zich volgens de wetgeving Makelaar mag noemen en dus ook geslaagd is voor het examen en de praktijktoets van SVM-NIVO, kan worden gecertificeerd en worden opgenomen in het register van de Stichting Certificering Registermakelaars. U kunt zich met officiële SVM-NIVO diploma als zelfstandig makelaar vestigen.

Natuurlijk kunt u ook gaan werken bij een makelaarskantoor, beleggingskantoor, bank – of verzekeringsmaatschappij. U kunt alle kanten op. Mensen met het SVM-NIVO-diploma verdienen veelal een topsalaris. Bovendien is het vaak mogelijk om parttime als makelaar te werken, want u maakt zelf uw afspraken.

Studieprogramma Makelaar-taxateur

Basistheorie Taxateur O.Z.: Steeds vaker specialiseren makelaars dan wel taxateurs zich. Een makelaar/taxateur die zich met alle disciplines bezighoudt wordt een zeldzaamheid. Daarom is landelijk bepaald dat de examens worden afgestemd op het specialisme van de betreffende makelaar.

Maar iedere makelaar heft uiteraard een bepaalde basiskennis nodig om goed te kunnen functioneren. Daarom is er nu het diploma ‘basistheorie Taxateur O.Z’. Iedere Makelaar-taxateur, die zich uiteindelijk wil laten certificeren, zal om te beginnen het basis diploma moeten hebben.

Nadat u de basistheorie heeft behaald, kunt u kiezen welke richting u op gaat middels een specialisatie: ‘Module Aanvullend Wonen Makelaar-taxateur’ of ‘Taxateur  bedrijfsmatig  vastgoed’ of ‘Taxateur landelijk vastgoed’ of ‘Taxateur woz’. Voor iedere discipline geldt er een ander theorie-examen en praktijktoets. De meest gekozen richting is natuurlijk ‘Module Aanvullend Wonen Makelaar-taxateur’ en deze biedt de At Home Academy u dan ook aan.

Deze opleiding is speciaal ontwikkeld om u doelgericht voor te bereiden op de examens. Deze officiële examens worden afgenomen door SVM-NIVO. In de opleiding makelaar vindt u geen onverrichte voorbeelden en opdrachten. Wij raden u aan om te kiezen voor de vakkundige hulp van een ervaren leraar, die beschikt over een enorme praktijkervaring, Op een efficiënte manier doet u kennis op over de verschillende examenvakken.

Basistheorie Taxateur OZ bestaat uit de volgende 5 modules:

  1.Juridische aspecten
Belangrijk juridische onderwerpen, zoals bijvoorbeeld koop- en huurovereenkomsten en pand- en hypotheekrecht worden aan de hand van interessante praktijkvoorbeelden toegelicht.

 2.Juridische aspecten
Onderwerpen: ruimtelijke ordening en volks-huisvesting, milieuwetgeving, staats- en bestuursrecht.

 3.Vastgoed-economie
Dit onderdeel geeft u de juiste achtergrondinformatie. Veel ontwikkelingen hebben invloed op de huizenmarkt. Tekst en uitleg over onder andere marktverhoudingen consumenten- en  producenten gedrag, geldverkeer en macro-economie zorgen  voor extra inzicht bij het uitoefenen  van uw beroep.

 4.Financiën, fiscaliteit en taxaties 
Dit onderwerp is onder andere van groot belang voor het berekenen van kostprijzen, het kiezen van de beste financieringsmogelijkheden, het bijhouden van uw boekhouding.

5.Bouwkunde (+ 2 CD-roms,professionele bouwtekeningen en duidelijke instructiefilms)
Als makelaar moet u antwoord kunnen geven op allerlei vragen over gebruikte materialen, installaties als cv en elektriciteit, de constructie van een huis enzovoort. Ook moet u bepaalde tekortkomingen of pluspunten hierin als eerste onderkennen. Tijdens deze cursus doet u hiervan de vereiste kennis op. Een duidelijke instructiefilm, 2 CD-roms en meerdere professionele bouwtekeningen verrijken de heldere lesstof over bestek- en tekening lezen en materialenkennis.Dit zeer praktijkgerichte studiepakket is boeiend en goed te begrijpen. Een echte aanrader!

 6.Specialisatie module: Specialisatie Module Aanvullend Wonen Makelaar-taxateur (+ instructiefilms om gesprekstechnieken goed te leren)
Deze specialisatie bestaat uit het theoriegedeelte “Makelaardij-leer Wonen” en het vaardigheidsgedeelte “Vakbekwaamheid Wonen” hierin worden allerlei zaken behandeld, waarmee u als makelaar straks te maken krijgt. Huur en verhuur erfpacht, pacht, financiering, belastingen organisatie van het kadaster, taxatie, en nog meer.

Modulair Examen

Het officiële SVM-NIVO- examen voor makelaardij wordt modulair afgenomen. U kunt in, èèn keer examen doen voor meerdere certificaten, u kunt ze ook èèn voor èèn halen. Bij de cursus treft u specifieke informatie aan over het examen. Na het examen kunt u aan de SVM-NIVO praktijktoets deelnemen, om opgenomen te worden in het register van de Stichting Certificering Register-makelaars en om RMT als titel achter uw naam te mogen zetten.

Hoge slagingspercentages
De opleiding Makelaar-taxateur van de At Home Academy kent hoog slagingspercentage en wordt gezien als èèn van de beste opleidingen van Nederland op zijn gebied.

Met een beetje doorzettingsvermogen en hulp van de gespecialiseerde At Home Academy ligt een afwisselende baan als makelaar-taxateur binnen handbereik.Een baan met veel aanzien en een uitstekend salaris!

Uniek: De complete opleiding duurt bij de At home Academy gemiddeld 24 maanden.

Studieduur: Basistheorie Taxateur O.Z : 20 maanden :Basistheorie Taxateur O.Z + specialisatie (= Makelaar-taxateur nieuwe stijl!) 24 maanden bij een gemiddeld tempo. U kunt meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de cursusduur. U bepaalt uw eigen tempo.

Lesgeld: Kijk op At Home Curaçao website voor de actuele prijs.

Vooropleiding: Een specifieke opleidingen is niet vereist, maar  met een vooropleiding op minimaal VMBO/HAVO-niveau heeft u een betere kans van  slagen.

Leerboeken: Voor het volgen van deze cursus heeft u geen extra leerboeken nodig. Alle van belang zijn de leerstof is in de lessen opgenomen. Alle van belang zijnde leerstof is in de lessen opgenomen. Alleen voor de vakken Juridische aspecten 1 en 2 dient u een actueel wetboek aan te schaffen (kosten: circa 50)

Cursus-ringband: Bij de lessen ontvangt u GRATIS een fraaie ringband om uw lessen in te bewaren.

Studietijd: Per week moet u rekenen op 8 tot 10 uur studie.

Erkend diploma: U kunt voor bijna alle vakken doorlopend examen doen voor het officiële SVM NIVO-diploma. Deze examenplaatsen liggen verspreid over Nederland. U kunt een plaats uitzoeken die bij u in de buurt ligt. Aanmelden voor een examen doet u bij; SVM NIVO telefoon: (030) 602 30 60 of via www.svmnivo.nl

Getuigschrift: Een getuigschrift kunt u aan vragen als u al uw huiswerk ingezonden heeft en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

Meest recent:
 • Volledig Gemeubileerde Villa op Jan Thiel te Huur
  te : ANG 2.640

  Objectnr: 93922

 • Gezellige Familiewoning te Koop Seru Mahuma Curacao
  te Koop: ANG 325.000

  Objectnr: 93907

 • Turnkey Nieuwbouw Appartementen Scherpenheuvel te Koop
  te : ANG 275.000

  Objectnr: 93898

 • Turnkey Nieuwbouw Woningen Scherpenheuvel te Koop
  te Koop: ANG 380.000

  Objectnr: 93755

Contact


At Home Curaçao Intermediair b.v.
Caracasbaaiweg 202 (1st Floor)

Willemstad

Curaçao

Kantoor Curaçao: +599 9 788 4663

Kantoor NL: ‭‭+31 ‭76 230 13 04

Buiten kantooruren Cell/WA +599 9 512 42 74

sales@athomecuracao.com

Chantal Boshuizen +5999 698 27 30

Jasmine Boularas +5999 515 7668

Jacqueline Dekker +5999 698 8678

Judith van Donselaar +599 9 518 5690

Merel Franssen +5999 512 42 76

Diana van den Heuvel +599 9 517 2664

Timothy Huyzen +599 9 52 50 788

Ahmed Kassem +599 9 529 3515‬

Mark Sven de Vries +5999 512 42 74

Fred Wight +5999 682 54 30


At Home Curacao
de grootste huizensite van Curacao voor makelaar en particulier !

Zend naar vriend

Email Agent

Ja, Stuur mij de brochure

Ja, Stuur mij de brochure

Met uw email adres wordt u op de hoogte gehouden bij wijzigingen of nieuws aangaande de Curacaose onroerend goed markt.

Contact Us