At Home Curacao Real Estate

Het grootste aanbod koop- en huurwoningen +5999 788 4663

GreenTown Curaçao: het alternatief dat we bijna allemaal verkiezen


Korsou Power-Aberto Montiel

Curaçao is een spectaculair eiland van de Nederlandse Antillen, gelegen aan de kust van Venezuela. Ik heb daar twee keer gereisd, op meerdere weken op het eiland geweest, bijna elke hoek kennen, de meeste hand in hand met de lokale bevolking. De buitengewone witte stranden van koraal en turkooisblauw water, evenals de blauwe lucht, zijn slechts een onderdeel van het beroep, dat kan worden overschaduwd door een enorme oude raffinaderij, gelegen in het hart van het eiland, niet zo ver van Willemstad, zijn Belangrijkste populatie.
Terugkerende van de reis naar Curaçao, op zoek naar informatie over alles wat gezien werd om een ​​aantal berichten te maken voor de blog MADrMIA!, Wist ik van de

Green Project Curaçao, dat voorziet in het bouwen van een modern en duurzaam stedelijk complex, na het ontsmettingswerk, in de huidige bezette landen door de raffinaderij. Ik dacht dat de gelukkige inwoners van Curaçao een gouden kans hadden om hun opties in de toekomst te veranderen. Ongetwijfeld is dit een goed waard project, dat een unieke verwijzing wordt van hoe dingen gedaan kunnen worden.
Het heeft mij ook geïnspireerd om andere mogelijkheden te voorstellen.
Aangezien het project ter vervanging van de raffinaderij niet alleen een economische maar ook een milieueffect, evenals zijn energieke kant heeft, kan worden voorgesteld om een ​​beetje verder te gaan dan de eenvoudige vervanging van fossiele energieën voor schone energieën, en om een Echte energie-ecosysteem Economisch, volledig innovatief op meerdere niveaus, waardoor niet alleen schone energie overvloedig en economisch concurrerend is, maar ook zoet water, vervoer, grootschalige airconditioning, gekwalificeerde werkgelegenheid en economische en strategische ontwikkeling.

Dit “ecosysteem” zou gevormd worden door de intelligente integratie van de volgende elementen.

Elektrische energie

Curaçao (of andere Caribische eilanden) zijn ideaal voor een geavanceerde wijze van gebruik van zonne- en wind hernieuwbare energieën, omdat ze niet alleen accumulatie nodig hebben, beide zijn zeer constant. Het heeft ook locaties die geschikt zijn voor beide soorten technologieën. Er zijn verschillende manieren om elektriciteit uit zonnestraling te produceren, maar zoals ik hieronder zal toelichten, is fotovoltaïsche niet noodzakelijkerwijs de ideale technologie in het specifieke geval van Curaçao, of in ieder geval niet de enige mogelijke.

Vervoer

De elektriciteit kan niet alleen direct in het netwerk worden geïnjecteerd, maar kan worden geaccumuleerd door middel van een effectief en praktisch systeem waardoor het gebruik kan worden als nuttig als direct: opladen van elektrische voertuigen. De autonomie van 100% kleine elektrische voertuigen zoals de Renault Twizzy, of compacts zoals de Renault Zoe of het Nissan Leaf, zou meer dan voldoende zijn voor de afstanden om te reizen op het eiland. Aanvankelijk kunnen ze huurauto’s zijn (voor sommige resorts en hotels) of taxi’s voor toerisme. Zonder twijfel is een auto die geen brandstof verspilt, behalve stil, schoon en makkelijk te rijden, ook een toegevoegde waarde, dus zodra voordelen worden waargenomen, zouden elektrische merken op het eiland vertegenwoordigen. Het gebruik van plug-in en elektrische hybriden met uitgebreid bereik kan ook overwogen worden.

Energie accumulatie

Er is de mogelijkheid om gedeeltelijk innovatieve omkeerbare ladingssystemen te gebruiken, waardoor de accu’s van de elektrische auto niet alleen energie uit het netwerk kunnen opvangen voor hun omloop, maar ook een deel ervan terugbrengen naar het netwerk (‘s nachts) en de curve glad maken. vereist. Naast de gedistribueerde accumulatie in elektrische auto batterijen, zijn er ook andere grootschalige accumulatie technologieën die ook met grote kansen op succes kunnen worden getest, gezien de gunstige omstandigheden van Curçao. Een van deze vereist een geografie met belangrijke hellingen, voor het verhogen van water in een reservoir, die misschien ook kan dienen als brandbestrijdingssysteem.
Een andere manier om indirect indirect energie op te halen, is het gebruik van overtollige energie om iets nuttigs te produceren die gered kan worden; In dit geval zou de door de windturbines geproduceerde energie dienen om water door omgekeerde osmose te ontzilt.

Zoet water

Daarnaast kunnen de meer dorre eilanden, zoals Curaçao, de zonne-thermische technologie van hoge en middelmatige temperaturen zeer efficiënt gebruiken, omdat ze optimaal gebruik maken van het thermische overschot van condensatie voor ontzilting van zeewater, iets waarvoor ze momenteel nodig hebben Fossiele energie verbruiken. Momenteel gebruikt de krachtcentrale van het eiland al gebruik van thermische ontziltingstechnologieën, in aanvulling op omgekeerde osmose.
Hoge toegevoegde landbouwproductie.

Met het overschot van zoet water kan een vruchtbare economie van hoogwaardige landbouwproductie worden ontwikkeld, die zou kunnen profiteren van de grote insolatie, de voortdurend warme temperaturen, bovendien omgekeerde osmose.

Hoge toegevoegde landbouwproductie.

Met het overschot van zoet water kan een vruchtbare economie van de landbouwproductie van grote toegevoegde waarde worden ontwikkeld, die zou kunnen profiteren van de grote insolatie, de voortdurende warme temperaturen en een vruchtbaar land: tropische vruchten, cacao, cashewnoten … Mogelijk, de rassen van grotere economische waarde en betere aanpassing.
Verwerking van voedingsmiddelen.

Om de hoogste waarde te verkrijgen, moet het ideaal worden verkocht, al verwerkt en verpakt, klaar om de eindverbruiker te bereiken. In ieder geval moeten ze halfverwerkt worden. Het zou kunnen worden geleverd aan de interne markt, evenals de Europese landen waar toeristen constant naar gaan (vooral Nederland). Profiteer van een deel van de ruimten van de grotere vliegtuigen.

Koeling en Airconditioning

Een ander mogelijke gebruik van zonne-energie is de productie van koud water, voornamelijk door absorptie-koeltechnologie, voor de airconditioning van ruimtes of voedselbehoud, waardoor de lucht in grote ruimten kan worden voorgeschreven, zoals: Luchthavengebouwen, Winkelcentra, Ziekenhuis, Grote hotelcomplexen, zowel autonoom als in serie of parallelle ondersteuning. Deze technologie wordt veel gebruikt op industrieel niveau, om te profiteren van thermische stuwingen van chemische processen, evenals in de dienstensector, voor de airconditioning van grote ruimtes.

Gekwalificeerde werkgelegenheid

Engineering en onderhoud van grootschalige energieproductie, ontziltings- en airconditioningsystemen in combinatie met de nieuwe agrarische en industriële industrie zullen een aantal banen creëren: ingenieurs, technici en specialisten uit verschillende disciplines die tenminste gedeeltelijk kunnen recyclen. De olieraffinaderijindustrie.

Onderzoek en ontwikkeling

Om deze creatie te creëren zou moeten worden toegevoegd aan die welke is afgeleid van de toepassing van innovatieve technologieën op grote schaal, geïntegreerd op een uitzonderlijke manier in de infrastructuur van Curaçao, de reden waarom zal een wereld aantrekkelijke pole van bezoekers zijn en representaties van grote Technologie merken , Universiteiten en onderzoeksinstituten op het gebied van energie en milieu duurzaamheid.

Andere opties

Een andere mogelijkheid om zoet water te verkrijgen, zonder zeewater te ontzetten, is om het te verkrijgen van luchtvochtigheid door middel van windturbines die een warmtewisselaar koelen waardoor de circulatie van vochtige omgevingslucht wordt gedwongen. Dit zou een andere geldige optie zijn, gezien de hoge luchtvochtigheid op het eiland Curaçao.

Waterstof

Energievector die accumulatie voor latere generatie mogelijk maakt, door micro turbines, brandstofcellen of verbrandingsmotoren. Waterstof kan op verschillende manieren worden geproduceerd, hoewel het bekendst zou zijn door elektrolyse, die bestaat uit de ontleding van water door een continue elektrische stroom.

Microalgen, zoals Spirulina

De algen en microalgen zijn een bron van eiwitten en voedingsstoffen van grote waarde, ook commercieel, dat voor hun ontwikkeling zij nodig hebben: water (zout of zoet, volgens de zeewier), zonlicht, constante warme temperatuur; Alles hier beschikbaar, ook zoet water als het wordt geproduceerd uit wind- en zonne-energie. Bepaalde algen die rijk zijn aan eiwitten, zouden dienen om aquacultuur te ontwikkelen (visboerderijen).

Al jaren kenden we de voordelen van microalgen voor biotechnologie. In hun metabolisme kunnen microalgen verbindingen van commercieel belang vormen, zoals vetzuren en essentiële aminozuren, pigmenten, vitaminen, waterstof of koolwaterstoffen. Tot op heden zijn er veel onderzoeksgroepen die zich inzetten om hun industriële applicatie te optimaliseren of hun technologische prestaties te diversifiëren.

Sommige van de economische sectoren met goede vooruitzichten, die kunnen worden ontwikkeld binnen een ecosysteem bevorderlijk hoe is dit:

Editing en digitale publicatie

Door zijn langdurige relatie met Nederland (nog steeds tot het Koninkrijk der Nederlanden), pioniers in de uitgeverij, voor uw multi-linguismo (naast Papiamento kunt u in het Nederlands, Engels en Spaans) met het grote aantal Van professionals, hooggeschoolden, gelegen op het eiland, zouden ze een nieuw werkveld vinden (nieuwe vormen van communicatie en beheer van intellectuele eigendom), in Korsow zou een krachtige uitgeverij van de 21e eeuw kunnen ontwikkelen
Deze sector, in ontwikkeling, accuraat, naast creatieve ondernemers: redactie, ontwerpers, programmeurs, schrijvers, vertalers, content managers, videobewerkers, enz.
In termen van infrastructuur zou een geschikte verbinding van communicatie nodig zijn, ideaal van optische vezel en een systeem van computerservers (die 100% hernieuwbare energie zouden kunnen krijgen).
De locatie, met bruggen naar Amsterdam en Miami, dicht bij de tijd naar de VS en Latijns-Amerika, zou vergemakkelijken

R & D in het zeilen

Nautische bedrijven zouden kunnen vertegenwoordigen als een brede haven van modern design, vergezeld van een industrie voor de ontwikkeling van nieuwe technologieën, omdat het een bank van uitzonderlijke tests zou hebben, naast een presentatie voor de wereld van eerste niveau. Anderzijds zou het heel haalbaar zijn om synergieën te produceren op het gebied van onderzoek in elektrische voertuigen, windenergie, accumulatie van energie, enz.

Criptomonedas en Banking Alternatief

Investeerders uit Noord-Amerika en Europa kunnen hier ook een informatiecentrum en beheer van investeringen in Bitcoins en andere criptomonedas vinden, naast aangepaste en alternatieve investeringen in conventionele valuta’s, zowel in de ontwikkelde industrieën als in andere gerelateerde velden. De verbinding met de VS en Europa, de complexen van luxe en ontspannen sfeer, zou dit soort uitwisseling.

Onderwaterparken

In de vrijgekomen ruimtes met de ontmanteling van de industrie kan er met enige tijd ruimte worden opgezet voor het duiken, dat kunstmatig is, perfect de zeegezichten van het rif en de continentale plank simuleren, met een groot aantal mariene leven voorbereid Op een manier die hun kijker vergemakkelijkt, ofwel snorkelen, duiken met autonome ademhaling of reizen comodamene in mini-duikboten.
Het kan worden overwogen of er veilige gebieden kunnen ontstaan, de gevaren van de open zee kunnen vermijden, duiken om iets toegankelijker te maken.
Ook in dit geval kan wellicht synergieën zijn met andere sectoren van onderzoek, zoals microalgen, elektrische voertuigen (onderzeeërs en elektrische boten), de dekontaminatie jachthaven en de regeneratie van besmette gebieden.

 

Meest recent:
 • Volledig Gemeubileerde Villa op Jan Thiel te Huur
  te : ANG 2.640

  Objectnr: 93922

 • Gezellige Familiewoning te Koop Seru Mahuma Curacao
  te Koop: ANG 325.000

  Objectnr: 93907

 • Turnkey Nieuwbouw Appartementen Scherpenheuvel te Koop
  te : ANG 275.000

  Objectnr: 93898

 • Turnkey Nieuwbouw Woningen Scherpenheuvel te Koop
  te Koop: ANG 380.000

  Objectnr: 93755

Contact


At Home Curaçao Intermediair b.v.
Caracasbaaiweg 202 (1st Floor)

Willemstad

Curaçao

Kantoor Curaçao: +599 9 788 4663

Kantoor NL: ‭‭+31 ‭76 230 13 04

Buiten kantooruren Cell/WA +599 9 512 42 74

sales@athomecuracao.com

Chantal Boshuizen +5999 698 27 30

Jasmine Boularas +5999 515 7668

Jacqueline Dekker +5999 698 8678

Judith van Donselaar +599 9 518 5690

Merel Franssen +5999 512 42 76

Diana van den Heuvel +599 9 517 2664

Timothy Huyzen +599 9 52 50 788

Ahmed Kassem +599 9 529 3515‬

Mark Sven de Vries +5999 512 42 74

Fred Wight +5999 682 54 30


At Home Curacao
de grootste huizensite van Curacao voor makelaar en particulier !

Zend naar vriend

Email Agent

Ja, Stuur mij de brochure

Ja, Stuur mij de brochure

Met uw email adres wordt u op de hoogte gehouden bij wijzigingen of nieuws aangaande de Curacaose onroerend goed markt.

Contact Us