At Home Curacao Real Estate

Het grootste aanbod koop- en huurwoningen +5999 788 4663

10 tips voor bij het solliciteren op Curacao

Solliciteren op Curacao – 10 tips


Hoewel het natuurlijk hartstikke leuk is om op het tropische paradijs Curacao te wonen zal er toch ook echt geld verdiend moeten worden om te kunnen leven. Om dit te doen zul je werk moeten vinden, en dit kan op Curacao nog erg lastig zijn. Een baan vinden op Curacao vanuit Nederland blijkt namelijk nogal moeilijk. Hieronder geven wij 10 tips die jou meer kans bieden op succes bij het solliciteren op Curacao.

10 tips voor bij solliciteren op Curacao

Het is sowieso al lastiger om te solliciteren in een ander land dan je gewend bent. Je krijgt te maken met een andere cultuur, een andere taal en een andere mentaliteit. Toch zijn er enkele factoren waarop je zelf inloed kan uitoefen die je kans op succes bij het solliciteren vergroten.

1. Ga eerst op een oriënterende vakantie

Het is zeker aan te raden als je op zoek bent naar een baan op Curacao om eerst een oriënterend bezoek aan het eiland te brengen. Om een goed beeld van de mogelijkheden en de markt te krijgen kan je recruiters en uitzendbureau’s bezoeken. Dit maakt ook een goede indruk op deze bureau’s en laat zien dat je sirieus en gemotiveerd opzoek bent.

 

2. Bepaal je exacte emigratie-datum

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je voor jezelf een concrete datum hebt waarop je definitief naar Curacao zult vertrekken. Werkgevers houden namelijk geen baan vrij voor kandidaten die niet zeker weten of ze naar Curacao komen.

3. Het draait om persoonlijk contact!

In tegenstelling tot Nederland draait de cultuur op Curacao om persoonlijk contact. Waar het in Nederland niet ongebruikelijk is om te solliciteren via de mail zal je daar op Curacao niet ver mee komen.Persoonlijk contact is op Curacao echt een must. Het is dan ook handig om vooraf al telefonisch contact op te zoeken en zodra je op het eiland bent persoonlijk langs te gaan.  Dit geeft je echt veel meer kans om succesvol te solliciteren dan contact via de email.

 

4. Werk aan je netwerk

Curacao is een klein eiland waardoor bijna iedereen elkaar kent. Zeker onder de Nederlanders op het eiland is het een relatief klein wereldje. Als je bijvoorbeeld op een happy hour contact met iemand zoekt en uitlegt dat je op zoek bent naar een baan kan dit je nog best wel eens helpen bij het vinden van een baan. De zakelijke cultuur op Curacao is sowieso meer van het gunnen dan in Nederland. Het lijkt soms wel of je connecties hier belangrijker zijn dan je competenties.

5. Spread the word

Het is verstandig om zoveel mogelijk mensen te laten weten dat je opzoek bent naar een baan. Zoals hier boven besproken is het hebben van een netwerk erg belangrijk op Curacao. Pak elke mogelijkheid aan om bij mensen op Curacao duidelijk te maken dat je aan het solliciteren bent.

6. Weet wat je wilt en wat je kan

Een hoop mensen die naar curVeel mensen die naar Curacao willen, geven aan dat het niet uitmaakt welke baan ze kunnen krijgen, ze staan open voor alles. Deze open houding lijkt goed maar kan tegen je gaan werken: Leuk dat jij er voor open staat om in een voor jou compleet nieuwe branche aan de slag te gaan, maar de werkgever heeft toch liever iemand met ervaring, oprechte interesse en/of een opleiding in die richting. Het komt sterker over als je duidelijk aan kunt geven wat je ervaring is en wat voor specifieke wensen/eisen je hebt voor een nieuwe baan.

7. Vergeet de Nederlandse arbeidsvoorwaarden

De arbeidsvoorwaarden zijn op Curacao een stuk minder dan je in Nederland gewend bent. De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn minimaal en ook je salaris zal een stuk minder zijn. Mocht het onverhoopt misgaan met je baan dan zijn de sociale vangnetten ook zeer beperkt.

8. Wees realistisch over de ‘cost of living’

Veel mensen maken de fout dat ze denken dat wonen op Curacao een stuk goedkoper is dan wonen in Nederland. Helaas blijkt dat de ‘cost of living’ op Curacao vergelijkbaar is met die in Nederland, of zelfs hoger. Dus puntje 7 (lager salaris) en puntje 8 (vergelijkbare cost of living) is echt wel iets om goed over na te denken. Als je voor een vergelijkbare baan gaat als wat je in Nederland hebt, dan zul je waarschijnlijk een tweede baantje er bij moeten nemen of je leven op Curacao wat soberder moeten inrichten.

9. Leer Papiamentu

Ook al is Nederlands nog steeds gewoon een officiële taal op Curacao, als je op Curacao gaat wonen kun je pas echt integreren (zowel sociaal als zakelijk) als je Papiamentu spreekt. Uiteraard kun je al in Nederland beginnen met een cursus Papiaments, en het zal bij een mogelijke werkgever positief opvallen als je een paar woordjes Papiamentu kunt spreken tijdens een sollicitatie.

10. Reageer op concrete vacatures

Losse flodders zullen zelden resultaat opleveren, dat geldt zeker ook voor solliciteren op Curacao. Het sturen van open sollicitaties zal dan meestal niet succesvol zijn. Je mag al blij zijn als er een reactie komt als je een open sollicitatie hebt gestuurd naar een bedrijf op Curacao. Vacatures kun je online o.a. vinden op de websites van de Curacaose kranten Amigoe en Antilliaans Dagblad.

Actuele vacatures

Op de pagina Vacatures Curacao vind je een actueel aanbod van vacatures op Curacao van Balance Recruitment en Excellent Uitzendbureaus. Het zijn vacatures waarvan  zij denken dat deze bij uitstek geschikt zijn voor mensen die vanuit Nederland (terug) willen emigreren naar Curacao.

Meest recent:
 • Volledig Gemeubileerde Villa op Jan Thiel te Huur
  te : ANG 2.640

  Objectnr: 93922

 • Gezellige Familiewoning te Koop Seru Mahuma Curacao
  te Koop: ANG 325.000

  Objectnr: 93907

 • Turnkey Nieuwbouw Appartementen Scherpenheuvel te Koop
  te : ANG 275.000

  Objectnr: 93898

 • Turnkey Nieuwbouw Woningen Scherpenheuvel te Koop
  te Koop: ANG 380.000

  Objectnr: 93755

Contact


At Home Curaçao Intermediair b.v.
Caracasbaaiweg 202 (1st Floor)

Willemstad

Curaçao

Kantoor Curaçao: +599 9 788 4663

Kantoor NL: ‭‭+31 ‭76 230 13 04

Buiten kantooruren Cell/WA +599 9 512 42 74

sales@athomecuracao.com

Chantal Boshuizen +5999 698 27 30

Jasmine Boularas +5999 515 7668

Jacqueline Dekker +5999 698 8678

Judith van Donselaar +599 9 518 5690

Merel Franssen +5999 512 42 76

Diana van den Heuvel +599 9 517 2664

Timothy Huyzen +599 9 52 50 788

Ahmed Kassem +599 9 529 3515‬

Mark Sven de Vries +5999 512 42 74

Fred Wight +5999 682 54 30


At Home Curacao
de grootste huizensite van Curacao voor makelaar en particulier !

Zend naar vriend

Email Agent

Ja, Stuur mij de brochure

Ja, Stuur mij de brochure

Met uw email adres wordt u op de hoogte gehouden bij wijzigingen of nieuws aangaande de Curacaose onroerend goed markt.

Contact Us