At Home Curacao Real Estate

Het grootste aanbod koop- en huurwoningen +5999 788 4663

10 redenen om te emigreren naar Curacao

10 redenen om te emigreren naar Curacao


Bent u nog aan het twijfelen of u wilt emigreren naar Curacao? Weet u wel zeker of u Nederland wilt verlaten, en is Curacao wel de perfecte locatie voor u? Wij hebben 10 redenen om te emigreren naar Curacao voor u op een rijtje gezet.

 

De relaxte sfeer

Het maakt niet uit hoelang u op Curacao verblijft, u zult altijd genieten van de relaxte sfeer die op het eiland heerst. Of het nou door het zonnige klimaat komt of dat het gewoon de manier van leven is op Curacao weet ik niet maar je zult weinig chagrijnige personen tegenkomen op straat. Deze relaxte sfeer vindt u niet alleen in de toeristische gebieden maar over het hele eiland. Alles gaat hier op een relaxt tempo en stress lijkt hier niet te bestaan.

 

Het grootste eiland van de Nederlandse Antillen

Curacao is het grootste eiland van de voormalig Nederlandse Antillen, het is stukken groter dan St, Maarten en Bonaire. Dit geld niet alleen voor het oppervlakte maar ookhet voor de bedrijvigheid, de faciliteiten en de beschikbaarheid van producten. Op al deze gebieden loopt Curacao voor op de andere eilanden. Bijna alle grote winkelketens hebben wel een vestiging op Curacao.

 

De taal

Op Curacao kan je bijna altijd wel terecht met de Nederlandse taal. Indien je iemand treft die geen Nederlands spreekt kan je je meestal in het Engels verstaanbaar maken. Dit komt doordat de meerderheid van de bevolking op zijn minst 3 van de 4 op het eiland aanwezige talen spreekt. Op het eiland wordt Nederlands, Papiaments, Engels en Spaans gesproken.

Het weer

Voor veel mensen is het weer toch echt de hoofdrede om naar Curacao te emigreren. De temperatuur ligt op het eiland het hele jaar rond de 30 graden en zelfs tijdens de regentijd is het warm genoeg om in korte kleding te blijven lopen. Je kan hier het gehele jaar in je korte broek en met je slippers aan rond lopen.

De stranden

Curacao heeft stranden die voor een ieder wat wils bieden. Op Jan Thiel vindt u trendy strandtenten terwijl Mambo beach uitermate geschikt is voor families. Heeft u geen trek in deze, wat drukkere stranden, dan kunt u in Banda Abou meerdere schitterende stranden vinden waar het over het algemeen een stuk minder druk is. Op bijna al de stranden in Banda Abou kunt u bedjes huren en bij sommigen mag u zelfs uw eigen koelbox en barbeque meenemen. Met de 37 stranden op Curacao is er altijd wel een te vinden waar je je helemaal op je gemakt voelt.

 

Papiamentse les

Indien u voor enkele jaren op Curacao gaat wonen is het handig om Papiaments te leren. De lokale bevolking waardeert het erg als je een poging doet om de oorspronkelijke voertaal te spreken. Het is handig om voordat u naar Curacao vertrekt al een begin te maken. Het is mogelijk om een online cursus Papiaments te volgen, dit kan onder andere bij de LOI.

 

Kwaliteit van leven

Over het algemeen is het goed leven op Curacao. Het is één van de meest ontwikkelde landen in het Caribisch gebied. Aangezien bijna alle producten uit Nederland ook op Curacao verkrijgbaar zijn kan je je levenstandaard van Nederland  redelijk vast houden op Curacao, al kunnen de boodschappen wel wat duurder uitvallen. Electronica e.d. is  volop verkrijgbaar. Qua boodschappen heb je een groot aanbod aan supermarkten op Curacao. De van der Tweel supermarkt(voormalig Albert Heijn) heeft bijna geheel hetzelfde aanbod als de Albert Heijn in Nederland .Ook de andere grote supermarkten(Centrum, Mangusa, Best Buy) hebben vele Nederlandse producten. Internet is erg goed geregeld, zo is bijna overal wel wifi beschikbaar.

Minder strakke regels

Ook op Curacao zijn er uiteraard wetten en regels maar deze zijn lang niet zo onbegrijpelijk als in Nederland. Er zijn op Curacao ook veel minder regels. De controle op de wetten en regels is niet heel streng en vaak zal je dan ook niet bestraft worden. Dit heeft zijn voor en nadelen. Hoewel alles stukken relaxter gaat worden ook de regels met betrekking op veiligheid niet erg nageleefd. Mensen rijden door rood, rijden te hard of rijden in een beschonken staat.

 

Het buitenleven

Dankzij de heerlijke temperatuur is het op Curacao mogelijk om het gehele jaar buiten te kunnen leven. Veel inwoners van Curacao komen alleen binnen om te slapen en te koken. Aangezien het tijdens de winter ook warm genoeg is om buiten te zitten kunt u op Curacao echt altijd genieten van het heerlijke buitenleven.

Vrijwel geen drukte

In tegenstelling tot Nederland waar het altijd erg druk is, is het op Curacao erg rustig. Op speciale gelegenheden kan het op bepaalde plekken druk zijn(kerst, koningsdag enz.) maar verder zal je nooit het gevoel hebben dat het te druk is.

Ver van Nederland, maar toch dichtbij!

Historisch gezien is er een sterke band tussen Nederland en Curacao. Curacao is de oplossing voor mensen die het Nederlandse gevoel willen behouden maar toch in een ander land willen wonen. Het Nederlandse nieuws wordt uitgezonden, zowel op tv als op de radio. Typisch Nederlandse producten zoals kaas, pindakaas, hagelslag en drop zijn volop verkrijgbaar. Verder vliegen er dagelijk minimaal 2 vluchten vanuit Curacao naar Nederland dus kan je altijd snel thuis zijn. Dit alles zorgt ervoor dat Curacao ook wel het Nederland van de tropen genoemd wordt.

Meest recent:
 • Villa met zeezicht en appartement op Blue Bay Resort te koop
  te Koop: ANG 1.698.000

  Objectnr: 93763

 • Nette gemeubileerde studio Damasco Resort te huur
  te Huur: ANG 1.400

  Objectnr: 93737 - Per Maand

 • Nieuwbouw Woningen op Resort vlakbij Mambo Boulevard te Koop
  te Koop: ANG 303.700

  Objectnr: 93658

 • Ruim Appartement in Marbella Resort te Huur
  te Huur: ANG 1.850

  Objectnr: 93622 - Per Maand

Contact


At Home Curaçao Intermediair b.v.
Caracasbaaiweg 202 (1st Floor)

Willemstad

Curaçao

Kantoor Curaçao: +599 9 788 4663

Kantoor NL: ‭‭+31 ‭76 230 13 04

Buiten kantooruren Cell/WA +599 9 512 42 74

sales@athomecuracao.com

Chantal Boshuizen +5999 698 27 30

Jasmine Boularas +5999 515 7668

Jacqueline Dekker +5999 698 8678

Judith van Donselaar +599 9 518 5690

Merel Franssen +5999 512 42 76

Diana van den Heuvel +599 9 517 2664

Timothy Huyzen +599 9 52 50 788

Ahmed Kassem +599 9 529 3515‬

Mark Sven de Vries +5999 512 42 74

Fred Wight +5999 682 54 30


At Home Curacao
de grootste huizensite van Curacao voor makelaar en particulier !

Zend naar vriend

Email Agent

Ja, Stuur mij de brochure

Ja, Stuur mij de brochure

Met uw email adres wordt u op de hoogte gehouden bij wijzigingen of nieuws aangaande de Curacaose onroerend goed markt.

Contact Us