Huis kopen op Westpunt - At Home Curaçao Makelaars

Huis kopen op Westpunt

Algemeen

Westpunt is een klein dorpje helemaal in het noordwesten van Curaçao, wat bekend staat om zijn natuurlijke schoonheid. Het dorp is relatief rustig en heel toeristisch in vergelijking met andere delen van het eiland. Westpunt heeft net als de rest van Curaçao een tropisch savanne klimaat. Dit klimaat type kenmerkt zich vooral door een nattere en een drogere periode. De tweede helft van het jaar is een stuk natter met een hoger luchtvochtigheid. In deze periode kunnen er tropische stormen en zeer sporadisch zelfs orkanen voorkomen. De temperaturen zijn hier het hele jaar constant en de dag- en nachttemperatuur liggen maar een paar graden uit elkaar.

 

Omgeving

Veel eilandbewoners trekken naar de vele vakantie villa’s toe die te vinden zijn in het dorpje. De stranden rond Westpunt zijn adembenemend mooi, zoals het witte zand van Knip Beach, de kalkstenen klippen voor Playa Kalki, en het heldere water in de baai van Playa Jeremi. Westpunt beach zelf bestaat uit grind en dient als haven voor de lokale visser. De lokale vissers leggen hun boten op het strand en verkopen van hieruit hun vis, dus verser kun je ze niet krijgen! Het gebied rondom Westpunt leent zich uitstekend voor schitterende duik- en snorkeltochten.

 

Historie

Het dorp werd in de jaren 1860 gesticht door vrijgemaakte slaven. Nabij de stad ligt het Landhuis ‘Kenepa’ van de voormalig koloniale Kenepa Plantage, een van de best bewaarde landhuizen op het eiland. Het Landhuis Daniel aan de Weg naar Westpunt is een van de oudste, gebouwd rond het jaar 1700. 

Voor meer informatie klik op Huis kopen op Westpunt

42005638

 

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste listings per email